01 December 2008

.saye.di.tag.#05.

11:55 4 Comments
mood: -nmpk duit-
selected track: Kaer Azami - Bukan Kasihku

tag lagi..TSS memang rajin tag-tag orang nie yer..memandangkan aku nk cuti panjang next week (hopefully cuti lulus & keadaan mengizinkan untuk balik kampung)..maka better aku langsaikan awal..nak siapkan keje sebelum balik bercuti

tag kali ni pasal wanita/lelaki idaman..hmmm camane nk jawab neh? -tatau-

kalau jawapan tue tak memenuhi kriteria, amponnnn ok! hal-hal macam nie..no sharing is caring concept..hihihi

27 November 2008

.aku.tak.mintak.

13:00 7 Comments
mood: -rolleyes-
selected tracks: bau - warkah, secondhand serenade - fall for you, afgan - terima kasih cinta

last monday aku EL & tueday aku MC..sebab migrain -oh!-

sirius aku tak mintak semua nie jadi kat aku..sebab aku rasa ada orang fikir [my assumtions & -ve thoughts] kenapa aku asyik sakit je kan? terutamanya sejak-dua menjak nie..

terlalu banyak insiden untuk aku tanggung last weekend & awal minggu nie.. [masalah diri sendiri, takde kaitan ngan orang lain]..nie insiden yang terjadi kat aku last weekend & awal minggu nie..
  1. selalu jatuh sakit
  2. battery laptop rosak
  3. myvi accident

14 November 2008

.pendapat.semata.mata.

18:20 4 Comments
mood: -curious-
selected track: Brian McFadden - Like Only A Woman Can

hajat dihati nk review Filem Sepi (*dlm draf*) yang aku tonton secara haram itu

tapi

masa aku belek balik aku punyer reader nie aku come across to this blog and aku nak beri pendapat lepas aku tengok video yang di'embeded'kan sekali

sila tonton [video 1] | [video 2] *aku linkkan sbb xmo berat2*posting ini mungkin panjang*

aku bukan la pro mana-mana pihak (penulis blog, orang yang kejar & orang yang dikejar)..aku tak amek journalism..ini hanya pandangan oleh manusia biasa macam aku, manusia yang belajar daripada kesilapan sendiri, kekuatan orang lain dan pemerhatian sekeliling

tapi kalau boleh

12 November 2008

.sepi.

16:13 0 Comments
mood: -cool-
selected track: baizura kahar - puisi sepi

hajat hati nk rewiew filem sepi yang sudah beberapa kali ditonton..hanya sedikit review tapi for experience better korang sume tengok sendiri kan?? hehehe..sape lagi nk support filem melayu kalo bukan kita?

motto filem sepi "cinta tak datang hanya sekali"..mengisahkan 3 karekter utama iaitu Adam(Afdlin Shauki), Sufi(Tony Eusoff) & Imaan(Baizura Kahar)

Adam: Tauke restaurant, pembuat kek (cantik2 fondant cake dier) yang SEPI tanpa teman disisi, digilai oleh Suzi(Nasha Aziz) yang 'wecky' sampai Adam jumpa ngan Ilyana(Vanida Imran)

Sufi: Tauke kasut, reka kasut sendiri yang SEPI selepas kematian isterinya Nina(Rozita Che Wan) bertemu dengan Marya(Eja), isteri Zain(Riezman Khuzaimi)

Imaan: Pelajar yang SEPI selepas kehilangan Khalil(Pierre Andre), membantu Ean(Syed Hussein) dalam pementasan teater~

10 November 2008

.boring.

13:29 4 Comments
mood: -ragu-ragu-
selected track: Britney Spears - Womanizer

last friday me watch anugerah skrin ngan mama & angah..me pecut dari cyberjaya supaya tak terlepas menonton..hehe..ingatkan ada red carpet..tapi kate angah..dia dah puas tukar channel2 tv..tapi takde katenye..nevermind

actually it's fun to watch anugerah kat TV nie..sebab free seating style, makan free, toilet tayah berebut etc..sebab me ada pengalaman nonton live Anugerah ERA kat Genting dulu..memang sound system superb & enjoy sbb tengok LIVE..wonderful experience to share with my best friend zura

07 November 2008

.shawal.sampai.bila.

18:27 3 Comments
mood: -eek-
selected track: shawal - sampai bila





SaMPai BiLa.mp3

(sila tekan play untuk dengar lagunya)

petang-petang nie aku emo sikit (apehal~~)..lagi banyak aku ingat + fikir..lagi sakit hati..sebab nape sampai jadi macam nie...

yerp kate orang langit tak selalu cerah, mendung tak bererti hujan kan? (ape kaitan? mcm2 ayat jiwang karat neh..)..so aku hanya anggap nie salah satu fasa ujian untuk aku mengenali orang lain dengan lebih baik, belajar untuk memahami dan menerima kekurangan..

23 October 2008

.pengakuan.#03.

17:48 6 Comments
mood: -eek-
selected track: Kathrine McPhee - Let Your Heart Sing

pengakuan kali nie berkaitan dengan makanan & minuman :)

berikut adalah beberapa pengakuan:
  1. Tak minum air gas dari kecik sampai skang
  2. Tak makan budu secara nyata walaupun mama orang kelantan (kalo budu tue invisible boleh contoh: campur dalam nasi kerabu)
  3. Tak makan tempoyak secara nyata walaupun abah orang perak (kalo campur buat gulai aku makan)
  4. tak reti sangat bancuh milo serbuk, hanya milo 3-in-one
  5. dah berenti makan durian

21 October 2008

.saye.dapat.award.#002.

13:15 6 Comments
mood: -bosan-
selected tracks: siti nordiana - cinta hanya sandaran

lack of blog post sebab tatau nk cite ape..cite raye?lame la..sume orang cite pasal raye..

so tujuan post kali nie hanya nk display award yang diberi oleh incik TSS..terima kasih banyak-banyak la yer sebab sudi bagi award ini..

nie awardnya:


so saye pon nk bagi award nie kat kawan2 saye kat link belah kanan tue..sudi-sudi terima yer!

10 October 2008

.bile.demam.

12:14 8 Comments
mood: -letih-
selected tracks: jinbara - patri, arni nazira - kasih yang terpendam

[ini entry keluhan semata]

semalam selesema (macam air paip & hujan di luar tingkap office)..hari nie badan panas a.k.a demam.. -haih-

alhamdulillah masih boleh memandu ke office and bekalan ubat mase semput masih ada..kalo tak jenuh kene pegi klinik lagi

now i wonder sejak keje tempat baru nie asyik sakit je..semput, migrain, demam, sakit mata

adakah sebab aku stress ngan keje? atau keletihan memandu? aku takderk jawapan untuk itu semua

sebab?

sebab aku rase stress ngan keje itu normal..ada masa ok..ada masa ko

keletihan memandu? mula-mula ya..tapi alah bisa tegal biasa..

aku perlu jawapan..sangat perlu!

tolong aku!

29 September 2008

.selamat.tinggal.ramadhan.

14:27 3 Comments
mood: -cool-
selected track: lagu raya malar-hijau

selamat tinggal ramadhan..
semoaga berpeluang bertemu lagi dengan ramadhan tahun hadapan..
dan

selamat datang lebaran...
semoga lebaran kali ini dan bulan seterusnya dapat mengekalkan ibadah dengan istiqamah seperti mana ramadhan

to all my friends (bloggers, ex-UTM Skudai, ex-AIMKL, ex-TI Kuantan, SMHC & SRKTSG): ampun maaf dipinta atas segala kesilapan & ketelanjuran kata mahupun perbuatan, sesungguhnya sebagai manusia biasa yang lemah, kesilapan tak pernah terlepas dari pandangan~

yang mane dah menghantar kad (tradisional & virtual)..thanks so much & yang mane2 tak dapat kad raye from ♥me♥ tue..ampunnnn yer! sungguh tak sempat..insyaallah tahun depan akan ku kirimkan kad untuk kalian

24 September 2008

.saye.di.tag.#04.

11:24 7 Comments
mood: -kenyit-skit-
selected track: jamal abdillah - salam aidilfitri

kali nie raye punyer tag and thanks to lenny sebab rajin tag aku balik (balas dendam la tue..hahaha)

1. How many sets of Baju Raya you have? What color?
sets? sepasang je baju kurung moden kaler biru muda..tue pun courtesy ecah (baju pengapit..thanks).. tayah tunggu raye baru nak buat baju..bile2 aku suka..hahaha

2. How many Kuih Raya you've made yourself?
aku tukang makan kuih yang makcik aku buat..hahaha

23 September 2008

.pengakuan.#02.

16:16 0 Comments
mood: -uwekkk-
selected track: feminin - kurniaan di hari raya
aku membaca blog 'seseorang' tanpa pengetahuan tuan punya blog
&;
'seseorang' itu dah selamat berhijrah ke oversea sambung study

p/s: i have to moved on..leaving all the 'stupid' memories behind

18 September 2008

.saye.dapat.award.#01.

15:51 0 Comments
mood: -eek-
selected track: dayangku intan - Senandung Hari Raya Untukmu

3 hari tak online sebab 2 hari MC sakit mata & rabu selangor cuti nuzul al-quran..so..

update for this week dimulakan dengan award yang diberikan oleh TSS..thanks so much..wat susah2 jer :)



pasni nk sambung ngan tag pulak..pun oleh TSS (rajin tul tag-tag orang nie)

.saye.di.tag.#03.

15:51 0 Comments
mood: -eek-
selected track: lagu2 raya

tag oleh TSS..just enjoy je la yer..malas nk ngomel byk2..

takderk mood sangat -haih-

(A) TOP 10 TAG
1. 10 most favorite food: sambal ikan bilis, laksa perak style, western food, chocolate indulgence, ayam masak kicap, all kinds of mee, hash brown, cendol+ABC, roti canai, sotong masak sambal

2. 10 things I love doing: reading, enjoying my food, watching movies, listen to good music, nyanyi sorang-sorang dalam kereta, kumpul bookmarks, DIY greeting card, makan, blogging, surf nets

3. 5 types of guys I adore: charming, pandai bawa diri, know how to handle problems wisely, bijak, great communicator

10 September 2008

.saye.di.tag.#02.

12:10 4 Comments
mood: -mata-bulat-
selected track: Simple Plan - I Can't Wait Forever

Tag oleh TSS a.k.a Mohd Kamal..more to "Who Am I" rasenyer! enjoy :D

List of Questions
  • Nama2 Timangan: Along by family members, Aina by all my friends
  • Aku seorang yang...: cerewet, rumit, membosankan, sensitif tak tentu hala :p
  • Insan Teristimewa: family & "my.significant.other" :)
  • Lagu kesukaan: because of you by kelly clarkson
  • Makanan Kegemaran: sambal ikan bilis, laksa mee perak style & my mum steam-boat (buat aku lapar..masya-allah puasa nie)
  • Warna kegemaran: baby-blue for sure
  • Sikap yang membuatkan aku stress...: paksaan, rungutan
  • 3 Benda yg mesti ada dalam beg aku: purse, henset, tissue
  • Kali Terakhir aku menangis: tak ingat..
  • Tag rakan aku: anyone yang kelapangan (like en_me ckp: jangan susahkan orang)
p/s: aktiviti tag2 nie untuk orang bosan2 kan?

08 September 2008

.stand.up.2.cancer.

12:58 3 Comments

mood: -oh!-
selected track: various artist - just stand up

i woke up late last saturday hehehe (actually i woke up abit late on weekends)

and i'm aware this live cast last week thru' their promo on MTV..tapi normal la..nama pon weekend..aku just tengok after 15 minutes live..it's a charity show to gain donation towards cancer research + awareness

just enjoy the video & songs


p/s: just dislike suara miley cyrus..too kanak2~

05 September 2008

.books.that.i.read.

17:13 8 Comments
mood: -hey-
selected track: Jay Jay - Keasingan dalam luka, firelight - unbreakble

if edot ader tulis pasal blog yang dier slalu baca..aku plak nk share buku yang aku tengah baca sekarang..

and some of my friends ader kongsi review about book that they have read & it's a must read book..some of it aku ader simpan dalam hd (e-book format)..and ader yang dah masuk dalam wishlist...

currently secara serius aku tengah baca 3 buku (hahahha.. ..sebab ader buku yang half-way baca and tak sambung..so kene start balik semula..)

04 September 2008

.kiut.tak?.

17:06 2 Comments
mood: -hmm-
selected tracks: aizat - lagu kita, duta - cinta antara kita feat baizura kahar

aku bosan amat hari nie & rase hari lambat berlalu

so aku dok ulang-ulang tengok baizura kahar nyanyi..



aku rase dier kiut dalam video nie...vokalis kumpulan duta tue pon gaye malu2 jer nyanyi sambil pandang baizura kahar

korang rase?

p/s: aku ske dengar lagu yg start ngan instrument mcm guitar nie.. &bile la leh tgk movie nie..lame terperuk dalam hard-disk lappy

03 September 2008

.memory.remains.

12:57 2 Comments
mood: -senyum-sampai-telinga-
selected track: james morrison - you make it real

alhamdulillah, bertemu lagi dengan ramadhan kali nie

setiap kali datang ramadhan, aku mesti flash back time dok hostel dulu (kuantan & skudai) and merindui semua saat2 itu (cehhh jiwang!)

time kat kuantan, pengalaman berbuka puasa dalam bas express memang lekat dalam ingatan..kitorang dapat dok seat belakang siap bersila lagi menikmati juadah berbuka..hehehe..and buat bas tue mcm kitorg yang punya..padahal 6 orang jer..seat depan penuh ngan dak pki baju hostel kaler kuning..

29 August 2008

.fast.update.#02.

17:55 3 Comments

mood: -buzz-
selected tracks: duta - cinta antara kita feat baizura kahar, bau - warkah, 3 doors down - it's not my time

want to wish all kindly readers

Selamat Datang Ramadhan

&

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


27 August 2008

.freedom.to.speak.

19:04 2 Comments
mood: -xmo-cakap-
selected tracks: Duffy - mercy, Yovie & Nuno - Sempat Memiliki

not in a good mood..haih..letih la mcm nie~

akhirnya warga Permatang Pauh sudah membuat pilihan & beliau akan mengangkat sumpah di Parliment esok. Tahniah Anwar Ibrahim. Semoga dapat melaksanakan tugas dengan baik & penuh amanah. enuff bout that.

skang nk cakap pasal kebebasan untuk bercakap. aku tak rasa Malaysia mempraktikkan hak kebebasan uttuk bersuara, walhal pada pandangan aku, setiap manusia berhak untuk meluahkan apa jua pendapat dalam pelbagai bentuk sebagai wacana fikiran bersama.

dulu luahan pendapat boleh dibaca melalui ruangan dalam akhbar arus perdana, atau tinjauan dalam televisyen (yang pasti sudah di tapis)..tapi sekarang media alternatif menjadi pilihan untuk meluahkan pendapat masing-masing.

25 August 2008

.i.received.scam.sms.today.

13:49 2 Comments
mood: -eek-
selected tracks: d'masiv - cinta ini membunuhku, rihanna - break it up

*update on 27 august 2008. aku terima lagi sms scam nie -bongok-. This time guna KLCC Sdn Bhd plak.

tengah sibuk cari solution utk coding aku, terima satu SMS seperti berikut:

update on 27 August 2008 (1818h):
sender: +628156407064(27-Aug-2008, 1818h)
Congratulatin.Anda dpt bonus RM18,OOO.From "KLcc SDN BHD"sila dail number office, 006285880077577 TANK YOU
sender: +60128136537 (25-Aug-2008, 1140h)
Congratulations Sim-Card anda Telah Bertuah Memenangi Hadiah Utama wang tunai RM.30.000,00 dr "PETRONAS MAS". Sila/call/tel: 0128371447

22 August 2008

.perihal.public.transport.

18:29 4 Comments
mood: -ntah-
selected track: search & wings - gemuruh

actually semalam lagi nk tulis posting pasal public transport nie (after baca berita mutakhir) tapi tunngu hari nie sebab sure sume paper arus perdana akan cover cerita nie & ader gambar besar :p




aku tak sebelahkan mane2 parti politik (hatta tak mendaftar sebagai pengundi pun LOL) tapi apa yang berlaku semalam dan hari nie strategi politik ke? sampai kene pegi naik komuter.. tue baru kene berdiri dalam komuter..belum kene tunggu berjam2 dalam train yang tersangkut ditengah-tengah landasan atas angin dalam keadaan sesak dan tiada air-cond..

.annoying.

13:43 5 Comments
mood: -tension-
selected track: kelly clarkson - don't waste your time

camaner nk start ngan citer annoying nie? hehehe..

kite start ngan "How not to let annoying people annoy you" (refer here). actually aku terjumpa article nie lepas google "how to handle annoying people". instead of kite bengkak hati sbb perangai orang2 yang "menjengkelkan" (betul ke ejaan mcm tue?), ape kate kite reverse psychology and handle ourselves and be less annoy to people yang annoying us LOL....sebab diorg bukannyer tau/sedar yang perbuatan mereka itu 'annoying' other people

tak dinafikan skang nie (emo sorang) aku senang sangat annoying ngan a few issues..(my problem & my bad).

21 August 2008

.sorrow.

17:52 2 Comments
mood: -zip-mulut-
selected track: Jamiroquai - picture of my life

that song may describe what i feel now -haih-

and once in a blue moon of my life, aku rase
sunyi, sedih, sepi sorang.. walaupun kite ader ramai kawan, tapi sepi tue tetap ada

and sometimes ader perkara2 yang tak boleh nak diceritakan hatta kepada best friend sendiri

but after baca blog k.tuan (refer here).. it's not that bad..

cuma kene tau camane nk channel kan sorrow itu & percaya pada qada' & qadar Allah

berserah padaNYA atas apa yang telah, sedang & akan berlaku..sesungguhnya DIA MAHA mengetahui segala yang tersirat dalam hati

.saye.di.tag.#01.

12:20 7 Comments
mood: -mata-pusing-pusing-
selected tracks: sheila on 7 - betapa, bau - warkah

saye telah di"tag" oleh TSS a.k.a Mohd Kamal..bring it on..hehehe

1) What is the most important thing in your life? >> my family & friends, mp3's


2) What is the last thing that you bought with your own money? >> tudung


3) Where do you wish to get married? >> somewhere that close to my family & friends

05 August 2008

.i.believe.

13:57 4 Comments
mood: -sleepy-head-
selected track: leona lewis - better in time
credit to: here
I Believe...
That just because two people argue,
It doesn't mean they don't love each other.
And just because they don't argue,
It doesn't mean they do love each other.

I Believe...
That we don't have to change friends
if we understand that friends change.

I Believe...
That no matter how good a friend is,
they're going to hurt you every once in a while
and you must forgive them for that.

28 July 2008

23 July 2008

.i.missed.it.once.

18:50 2 Comments

mood: -biasa-je-
selected tracks: spice girls - stop, n*sync - for the girl who has everything, blue - breath easy

aku missed nk tonton filem nie di pawagam..ader sahaja halangan yang melanda....-patah-hati- aku tatau filem nie still available kt panggung ker x..baru sat check kt gsc..kt mv still available this sunday..(hopefully can make it & have accompany..tak best tau tgk movie sorang2)

same goes to cinta..

11 July 2008

.headache.again.

13:48 0 Comments
mood: -pusing-
selected tracks: donna summer - she works hard for the money, merpati band - Tak Selamanya Selingkuh Itu Indah

workload getting harder..but i'm quite bless sebab ader yang membantu & he's much more better than me (my sifu)..tak la aku terkontang kanting sorang-sorang belajar..

learn new things need a teacher..but currently all of us depending on ourself as a person & tied as team to solved it..

07 July 2008

.luscious.khabarkan.ost sindarela.

11:32 1 Comments
mood: -l.o.v.e-
selected track: luscious - khabarkan, estranged - yang pernah, sheila majid - fikirkan dulu

Luscious: Khabarkan
Lagu & Lirik: Andy Infinatez

ku.. khabarkan pada sang angin
cinta ku basah di tengah hujan
lemas di tengah lautan
dan ku.. khabarkan pada sang angin
hentikan pukulan ombak
agar cinta ku mampu berenang

[ chorus ]
bawa cinta ku ke sisir pantai
biar cinta ku ke daratan kembali
agar dapat mengejar cintanya
katakan padanya

25 June 2008

.fast.update.#01.

13:29 4 Comments
selected track: estranged - yang pernah, the fabulous cats - bawaku terbang, Broery Marantika - setulus cintamu

sorry gangs..no updates for a while..my project development needs more commitment than blogging..

missed my blog..missed my friends..hopefully i can be back to normal again as soon as possible..(hidup sekarang "kureng" normal sket~~~)

thanks for stopping by + reading this lame blog .. ♥ you guys

05 June 2008

when things happened for a reason

11:27 3 Comments
mood: -heart-broken-
selected tracks: westlife - us against the world, ferhad - satu

aper yang berlaku lately nie mesti ader sebabnyer kan? harga beras yang dah naik, harga minyak yang baru naik, tarif letrik yang bakal naik and ntah ape lagi yang bakal menyusul lepas nie.. -serabut-

i'm try as much as i could to stay +ve regarding this matters..tapi masalahnyer tak boleh..and apabila perkara sebegini terjadi, maka orang seperti saye yang memandu almost 110km setiap hari terkena kesannyer..perancangan saye ke tempat itu MUNGKIN terjejas..untuk survive sampai hujung bulan pon belum tentu lagi..apetah lagi nk menabung untuk kegunaan masa hadapan? yang sederhana seperti kami ini akan terus "down-grade" to a bit susah..and yang dah sedia susah itu? (lu pikir la sendiri like ahmad nabil ahmad cakap~~)

so all my future planning seems to pending for a while..pending smpi dah rase stabil sikit..when? soon & hopefully time itu tak lama..coz i need that..

23 May 2008

++ silent is golden ++

16:54 4 Comments
mood: -ntah-
selected track: the lima - buro nan cinta, lah ahmad & zaf - aku bukan untukmu (ost sepi), the fabulous cats - bawaku terbang, david cook - time of my life

mc 2 hari >> semput + demam

aku bukan orang yang senang jatuh sakit, plus bukan jenis yang melayan bile sakit datang..tapi sekali dah sakit susah nak baik..(kire kronik jugak la sampai kene mc 2 hari)..

aku xderk mood nk cakap ngan orang..kate orang "silent is golden"..kang aku bukak mulut..tercakap mende tak sepatutnyer, payah la plak..so baik aku dok senyap2..lagipon bukannyer aku tak biasa simpan apa yang aku rasa sendiri.. mcm dah imun dah bile time pendam perasaan ni datang..

mayb tue kot yg buat aku demam + semput..hehehe..(50-50 kemungkinan penyebab jatuh sakit~~)

16 May 2008

++ hari ini hari guru ++

13:34 0 Comments
mood: blessed
selected tracks: che'nelle things happen for a reason album

16 may == hari guru..and me time skolah dulu selalu sambut hari guru sehari sebelum cuti sekolah .how precious they are yang mendidik anak murid from zero to hero. i'll always remember them and embrace them for being part of my life journey to become a better person.

one good thing yang aku realize for being a teacher in, how far we go, how high out positions in career life is, how many peoples we meet in life, we will always remember our teachers is and called them "cikgu" for the rest of our life. kate orang once being a teacher will always be a teacher & remember as a teacher.

15 May 2008

12 May 2008

++ weekend yang cerah ++

16:54 2 Comments
mood: :wooooh:
selected track: spice girls - mama

weekend itu hari ibu..weekend itu juga sangat cerah..maka kami semua (me+ayen+alan+abah+mama) menghabiskan pagi itu dengan pergi ke pasar selayang beramai2..like rombongan plak..hehehe..

intention awal hanya alan yang nak beli track bottom (he's already went back to kuantan) & search for new sandals for me..tapi dah nama pon pegi pasar..ader barang murah..ape lagi..shopping!!..hehehe..me & mama also get ourself track bottom yang murah..selain tue..mama beli new pants & blouse and me beli 2 helai blouse..(i like prints now)..tapi i'm more satisfied to buy blouse @uptown danau kota..more cheaper & nice print (if you willing to go and dig all the racks)..and my sandals?? none..(i'm fussy when comes to shoes)

09 May 2008

++ ERP project ++

12:32 2 Comments
mood: -straight-face-
selected tracks: andra & the backbone - sempurna, rio fabrian - ku harap kau ada, kangen band - cinta yang sempurna

ERP project for parent company still in early stage & this stage is the most critical..related to user login, role & page authorizations

sounds simple but for me as a newbie in RoR..i've to learn a lot of things fast and make it done..but i'm fortunate to have all my team that willing to help me anytime and anywhere..

1st phase of project need to be done this year..i'm not sure that i'm able to do this all alone..yeah i have them but all the development i've to done it by myself..

kadang2 rase terlalu letih untuk handle semua..projek, driving from home to office everyday..but aku bernasib baik sebab masuk kerja lambat and dah jumpa the best time untuk keluar rumah ke office & cara itu telah menjimatkan masa aku sebyk setengah jam..dulu masa mula2 drive..it takes me almost sejam setengah to dua jam to make it to office..plus driving skill yg masih tahap beginner

05 May 2008

++ letih ++

17:57 0 Comments
mood: so-so
selected track: -none-

letih & gembira:
  • letih sebab perlu memandu hampir 100km++ setiap hari
  • letih sebab memandu kereta dr pedas > gombak semalam..ke melaka mengambil barang ayen dengan abah
  • gembira sebab ila dah kawin & selamat sampai ke majlisnya di segamat bersama ecah & k.mas
hanya keluhan semata..sebab saya perlu tenaga & encouragement untuk melaksanakan kerja setiap hari

22 April 2008

++ when i have to believe ++

13:31 2 Comments
mood: -cool-
selected track: OST Love Gita Gutawa - Sempurna, af6 stacy - makhluk tuhan paling seksi, mulan jameela - makhluk tuhan paling seksi, che'nelle feat burn - DJ yang ku puja

peluang yang baik (beserta dengan petunjuk halus) bukan datang selalu..so when it comes, we have to made a right decision and stick with it ;)

aku plak jenis yang bile dah fikir panjang, buruk baik semua dah timbang, aku xkan berpatah balik & menyesal ngan apa juga keputusan yang aku amek~

mungkin ader orang yang cakap aku wat keje gile, or tamak, or tak sabar or made too drastic decisions..but let it be that way..as long as i think it's possible for me and i will faced all the risk that may arise..and face it as challenges and that's life..my life..my learning journey that never ends..and believe me exploring is fun..

10 April 2008

++ time flies ++

09:59 0 Comments
mood: -rolleyes-
selected tracks: sharifah aini - terbang helang, Douglas Lim & Chelsia Ng - Masih Jua (Opening Ghost), backstreet boys - inconsolable, element - cinta tak bersyarat (right-click to save), ziana zain - dingin

dah lame x update..nk carik masa blogging payah..sbb nk update petang² pon org kat office nie dah tak ramai..takoottt dok sorang²..hahaha..

mood nk wat ruby takderk hari nie..tatau apsal..documents pon tak siap lagi


cepat tol masa berlalu..dah masuk bulan april..banyak perancangan (bali, segamat) yang masih belum diatur dengan detail..perlu masa untuk itu..yang paling penting mama dah memberi izin untuk aku ke bali..alhamdulillah

masa untuk mingle around pon aku dah malas nak cari..tau weekend aku nk rehat kt umah..pendek kate skang nie mood bermalas²an + nonton tv je

AF6 dah mula..tp so far yang catch-up telinga aku cuma stacy je (mungkin sebab dier nyanyi lagu² yang aku suka??)..layan je la kan.. ;)

Ghost mini-series @8tv pon dah abes..bosan dah malam minggu aku..next mini-series pliss~~

kenduri kawin kawan² bersusun²..hopefully dapat la memenuhi semua jemputan..

17 March 2008

why?

15:13 0 Comments
mood: -none-
selected track: krisya - gemersik

soalan: kenape saye limited accesskan blog nie for a while?

jawapan:

nak mula dari mana pon saye tatau
biar saye simpan sendiri semua cerita
biar saye tanggung semua keburukkan yang ada pada diri saye

sebab saye tau & sedar
saye manusia biasa
saye bukan seorang yang baik

kerana saye

12 March 2008

good news

17:35 2 Comments
mood: -neutral-
selected track: farah asyikin - di pangkuan pilu

( masih dengar lagu aizat - hanya kau yang mampu berulang² kali tanpa jemu :p )
  1. aku dah jadi aunty a.k.a god-mother kepada ayu & izha baby boy..and more "anak sedara" will be adopted this year :p ..(tiada kaitan dengan "that" anak sedara yer!)..all my friends daughter or son are my "anak sedara"
  2. my birthday mate eila will get married this weekend
and more weddings (and engagements) invitation will coming soon (kaha, ila_dalila, ecah, nadia)

happy for them & hoping my turn will come next (doa² kan la..hehehe)

love of my life
nama: muhammad adam harith
tarikh lahir: 12 Mac 2008 @hkl

11 March 2008

music & me

11:34 0 Comments
mood: LaLaLa
selected track: aizat - hanya kau yang mampu

pagi tadi aku dengar hotfm am crew
topik pagi ini ialah "lagu tema cinta anda..."

fafau dengan lagu kaer - izinku pergi
fbi & k.lina dengan lagu m.nasir - suatu masa
anuar zain dengan lagu sheila majid - di dalam emosi

macam² lagu aku dengar yang dijadikan sebagai lagu tema percintaan..
it's fun for me to listen sebab refresh my memories...

i do love music..it's everywhere..in my 580i, my home PC, my office HD, my MP4

some of the songs are associate with my life..keep me remind all the memories

ape kate aku list down my fav tracks skarang ikut kategori :D

04 March 2008

move on

16:08 0 Comments
mood: -cinta-
selected tracks: jaclyn victor - superwoman, ayu oiam - hanya di mercu

ni kisah kawan sekolah saye~~kami satu sekolah dari sekolah rendah tapi hanya ketika di sekolah menengah rendah aja kami baru bertegur sapa..bukan sebab kami bergaduh atau apa..cuma ketika di sekolah rendah kami berbeza kelas dan ader ketikanya berbeza sesi persekolahan..

kebelakangan ini kami sering bertemu di stesen terminal putra gombak & menaiki bas yang sama untuk pulang ke rumah masing-masing..

kami selalu bersembang tentang kisah silam kami ketika di sekolah menengah rendah dan keadaan sekolah itu serta rakan² yang lain selepas saye berhijrah ke kuantan