29 August 2008

.fast.update.#02.


mood: -buzz-
selected tracks: duta - cinta antara kita feat baizura kahar, bau - warkah, 3 doors down - it's not my time

want to wish all kindly readers

Selamat Datang Ramadhan

&

MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!


27 August 2008

.freedom.to.speak.

mood: -xmo-cakap-
selected tracks: Duffy - mercy, Yovie & Nuno - Sempat Memiliki

not in a good mood..haih..letih la mcm nie~

akhirnya warga Permatang Pauh sudah membuat pilihan & beliau akan mengangkat sumpah di Parliment esok. Tahniah Anwar Ibrahim. Semoga dapat melaksanakan tugas dengan baik & penuh amanah. enuff bout that.

skang nk cakap pasal kebebasan untuk bercakap. aku tak rasa Malaysia mempraktikkan hak kebebasan uttuk bersuara, walhal pada pandangan aku, setiap manusia berhak untuk meluahkan apa jua pendapat dalam pelbagai bentuk sebagai wacana fikiran bersama.

dulu luahan pendapat boleh dibaca melalui ruangan dalam akhbar arus perdana, atau tinjauan dalam televisyen (yang pasti sudah di tapis)..tapi sekarang media alternatif menjadi pilihan untuk meluahkan pendapat masing-masing.

25 August 2008

.i.received.scam.sms.today.

mood: -eek-
selected tracks: d'masiv - cinta ini membunuhku, rihanna - break it up

*update on 27 august 2008. aku terima lagi sms scam nie -bongok-. This time guna KLCC Sdn Bhd plak.

tengah sibuk cari solution utk coding aku, terima satu SMS seperti berikut:

update on 27 August 2008 (1818h):
sender: +628156407064(27-Aug-2008, 1818h)
Congratulatin.Anda dpt bonus RM18,OOO.From "KLcc SDN BHD"sila dail number office, 006285880077577 TANK YOU
sender: +60128136537 (25-Aug-2008, 1140h)
Congratulations Sim-Card anda Telah Bertuah Memenangi Hadiah Utama wang tunai RM.30.000,00 dr "PETRONAS MAS". Sila/call/tel: 0128371447

22 August 2008

.perihal.public.transport.

mood: -ntah-
selected track: search & wings - gemuruh

actually semalam lagi nk tulis posting pasal public transport nie (after baca berita mutakhir) tapi tunngu hari nie sebab sure sume paper arus perdana akan cover cerita nie & ader gambar besar :p




aku tak sebelahkan mane2 parti politik (hatta tak mendaftar sebagai pengundi pun LOL) tapi apa yang berlaku semalam dan hari nie strategi politik ke? sampai kene pegi naik komuter.. tue baru kene berdiri dalam komuter..belum kene tunggu berjam2 dalam train yang tersangkut ditengah-tengah landasan atas angin dalam keadaan sesak dan tiada air-cond..

.annoying.

mood: -tension-
selected track: kelly clarkson - don't waste your time

camaner nk start ngan citer annoying nie? hehehe..

kite start ngan "How not to let annoying people annoy you" (refer here). actually aku terjumpa article nie lepas google "how to handle annoying people". instead of kite bengkak hati sbb perangai orang2 yang "menjengkelkan" (betul ke ejaan mcm tue?), ape kate kite reverse psychology and handle ourselves and be less annoy to people yang annoying us LOL....sebab diorg bukannyer tau/sedar yang perbuatan mereka itu 'annoying' other people

tak dinafikan skang nie (emo sorang) aku senang sangat annoying ngan a few issues..(my problem & my bad).

21 August 2008

.sorrow.

mood: -zip-mulut-
selected track: Jamiroquai - picture of my life

that song may describe what i feel now -haih-

and once in a blue moon of my life, aku rase
sunyi, sedih, sepi sorang.. walaupun kite ader ramai kawan, tapi sepi tue tetap ada

and sometimes ader perkara2 yang tak boleh nak diceritakan hatta kepada best friend sendiri

but after baca blog k.tuan (refer here).. it's not that bad..

cuma kene tau camane nk channel kan sorrow itu & percaya pada qada' & qadar Allah

berserah padaNYA atas apa yang telah, sedang & akan berlaku..sesungguhnya DIA MAHA mengetahui segala yang tersirat dalam hati

.saye.di.tag.#01.

mood: -mata-pusing-pusing-
selected tracks: sheila on 7 - betapa, bau - warkah

saye telah di"tag" oleh TSS a.k.a Mohd Kamal..bring it on..hehehe

1) What is the most important thing in your life? >> my family & friends, mp3's


2) What is the last thing that you bought with your own money? >> tudung


3) Where do you wish to get married? >> somewhere that close to my family & friends

05 August 2008

.i.believe.

mood: -sleepy-head-
selected track: leona lewis - better in time
credit to: here
I Believe...
That just because two people argue,
It doesn't mean they don't love each other.
And just because they don't argue,
It doesn't mean they do love each other.

I Believe...
That we don't have to change friends
if we understand that friends change.

I Believe...
That no matter how good a friend is,
they're going to hurt you every once in a while
and you must forgive them for that.