27 May 2009

.quote.#02.

 
mood: kenduri kawen anywhere & everywhere
selected tracks: Kris Allen - No Boundaries, Rama Band - Saat-saat Indah


Enjoy today's quote that i keep & grab from a friend.
To love and win in the best thing, To love and lose, the next best - Syed Shahrizal Syed Othman a.k.a Kimie @Facebook

24 May 2009

Normal Yang Boring


mood: normal
selected tracks: Mariah Carey - vision of love, Jewel - till it feels like cheating, LeAnn Rimes - everybody's someone feat Brian McFadden, Boyzone - Better

I'm not a good blogger. aku blog bile ada idea + mood aja. THANK YOU pada semua orang yang sudi singgah di blog ini hari-hari, tapi malangnya tuan punya blog tak update. yang update cuma status twitter :p

Baru-baru ini ym dengan my sister [ which one? sorry i can't tell :P. sensitive issued raised ]. she do suggest me to write about something serious. i promised her to blog about it but sampai sekarang harammmmmmm takde. amponnnnnn sis. i think i need more time + sources to write about it.

yeah, senang nak keluarkan pendapat peribadi, tapi pendapat pun perlu disupport ngan fakta yang tepat kan? i will blog about that matter but no now i must say. but 1 thing i can promised you, i will always here for you ok! hanya sms/ym aja. hihihi~~

11 May 2009

the "IT" thing nowdays

 
(gambar ini adalah contoh semata-mata)

mood: -biasa + happy-
selected tracks: Gigi - MyFacebook, Foo Fighters - Learn To Fly

janji nak update details pasal langkawi tapi i'm not in the good mood to do that + gambar-gambar belum diperoleh sepenuhnya :p ~~ My bad! Lagipun Bahie dah update blognya.

but kali nie just nak share thoughts pasal DSLR. Actually kes nie adalah rentetan daripada kisah kawan lama Shambie yang agak berlagak pasal technical stuff about DSLR.

Tak dinafikan lately ramai yang involved dengan DSLR ni. Sampai ada yang make profits from it seperti En.Saiful Nang. Mana-mana aku pergi sekarang, sure jumpa orang pegang DSLR. Pada aku itu satu hobby yang agak mahal. Aku belum mampu.

A few friend of mine pon ada yang make side income from DSLR. Tak lupa juga yang punya DSLR hanya untuk suka-suka. Terpulang pada cara masing-masing untuk memanfaatkannya.

Pada aku, ada perbezaan antara orang yang minat mengambil gambar + takde skill pakai DSLR (macam Aku!), orang yang minat + ada passion dengan DSLR (macam Lenny!) dan orang yang minat ambil gambar + ada skill pakai DSLR (macam Shambie!)

07 May 2009

cuti-cuti langkawi

mood: separa mengantuk
selected tracks: Daughtry - No Surprise, SS501 - Because I'm Stupid

Yerp sepatutnyer i'm excited to blog about my trip to Langkawi, tetapi dek kerana kekangan kerja + planning untuk reunion sedang berjalan dalam fikiran, post ini akan diupadate dari semasa ke semasa.

plus gambar masih belum diperolehi sepenuhnya dari shambie & sepia

Ulasan Ringkas

Cuti hari buruh + weekends dihabeskan dengan rakan2 UTM di Pulau Langkawi. Planning sudah dilakukan sejak March dan Cek Bahie bersedia menjadi juru acara program.

This is my 2nd time to Langkawi. Ala 1st time dulu ngan dak2 kelas QC FSKSM, ikut lawatan ke Airod (tempat buat komponen sayap kapal terbang MAS) & Atma Alam, Langkawi.

Cukup tentang lawatan pertama.

Lawatan kedua nie package-based. Oleh kerana lawatan pertama lebih kepada tujuan belajar, maka lawatan kedua lebih kepada have fun with the girls, selepas trip punggai bayu dulu. Actually rancangan asal mahu ke Bali, Indonesia tapi beberapa kekangan timbul (minyak naik + not ready enuff for oversea trip), maka Langkawi jadi pilihan :p