22 November 2015

[FREE SAMPLE] Senarai Brand Untuk Formula Milk

08:00 1 Comments
mood : #sedangbertenang
selected track : Sakura Band - Melepaskanmu


post asal [sini] | [diapers]

sebelum ni dah post pasal how-to-get free sample diapers. yang ni pasal formula milk for kids and pregnant mum plak. will be updated from time-to-time with sample picture if any :D

Most of the formula product acquired to sign up as member & milk are for kids 1 y/o and above.  Do consult the experts for kids under 1 y/old :)

* yg mana kami jumpa ja la na* kalau ada yang lain boleh bagitau kat komen * kami edit *

semoga post ini bermanfaat untuk semua. semoga rezeki saya pun dipermudahkan. InsyaAllah.

20 November 2015

[FREE SAMPLE] Senarai Brand Untuk Diapers Baby

22:30 6 Comments
mood : #sedangbertenang
selected track : 세븐틴 - 만세


post asal [sini]

post ni detailed sikit & will be updated from time-to-time.

kami senaraikan brand - brand diapers baby yang ada dekat malaysia ni & cara nak dapatkan free sample.

tujuan kami tulis post ni for FUTURE references untuk diri sendiri & membantu ibu -ibu baru. ye la bak kata kesayangan saya, kita mak - mak baru (ehh aku blom jadi mak lagi...mak penakan ja) mana la nak tau kulit baby sesuai dengan diapers hak mana satu. daripada membazir beli diapers, baik kita kaedah-cuba-berjaya dengan cari free sample.

nanti kalau sample yang kami apply dah sampai, post ni akan diedit dengan gambaq. mostly ambik masa 4 - 6 minggu untuk sampai depan pintu rumah. kebanyakkannya terbuka untuk rakyat malaysia sahaja ye.

some of the brand memerlukan particular baby (gender, berat), parents (est due date) & sebagainya. ada yang perlu register. ada yang perlu confirmkan alamat e-mel. ada yang perlu like FB page. nak mende free bukan senang. kene la bergigih. :)

* yang mana kami jumpa ja la na* kalau ada yang lain boleh bagitau kat komen * kami edit *

semoga post ini bermanfaat untuk semua. semoga rezeki saya pun dipermudahkan. InsyaAllah.


Siapa TAK SUKA FREE Angkat Tangan!

13:57 2 Comments
mood : #sedangbertenang
selected track : 세븐틴 - 만세

Photo credit : here

Sapa tak suka angkat tangan! :D pi main jauh-jauh! wahahahahahaha =)) ~

Aku tak angkat tangan aku makanya aku SUKA free stuff. Kalau korang angkat tangan makanya *ikut-suka-nak-terus-baca-post-ni*

Sebenaqnya masa pi Korea pun tujuan masuk kedai-kedai makeup bukannya nak sangat membeli kosmetik atau any beauty product..

TAPI...

nak dapat free sample. botol-botol kecik. paket-paket kecik. dapat face mask sekeping-dua-keping sampai penuh beg berkeping-keping.. ye la kalau dah sepanjang jalan dekat myeondong tu masuk tengok.. ada certain time dapat la free sample yang mana produk tu blom sampai Malaysia lagi... :D

LAGIPUN...

depa dah huluq..takkan tamau ambik kan? tak baik tolak rezeki. rugi.. hahahahaha..

KESANNYA...

03 June 2015

South Korea : How I See It?

18:30 0 Comments
Mood: blank-space!
Selected track : EXID - Up & Down

Photo credit : here
Mood di hari selasa yang agak sunyi sebab cuti sekolah. Best bawa kereta di highway sebab dekat tol Sungai Ramal tak jammed langsung! Keluar rumah 7.50 pagi, 8.15 pagi dah sampai parking office! Indah!

Sampai office baca news dulu and come across to this story about :

"Awek Ini Dahulu Fanatikus K-Pop Sehinggalah Dia Alami Korea Yang Sebenar"


Reaksi saya? Jom baca. taaaaaaaaaaaaapppppppiiiiiiii saya nak ingatkan post ini hanya pandangan peribadi saya yang baru melawat korea 2 kali sebagai pelancong!

18 March 2015

#EmosiHariSelasa

18:23 0 Comments
Mood : #emositerlebih
Selected track : MOJO - Dahsyat




YES! EMOSI SAYA TERLEBIH SEMALAM!

EMOSI KURANG BAIK! 

AURA -VE! 

AURA TAK SIHAT!

*hamek kau aku tulis in capital lagi*

EMOSI #1

SEBAB : Kene dengar bebelan "cik puan mem besar"

PUNCA : budak-budak lelaki ni tak reti ada kat meja masing-masing kol 9:00 pagi. lepas dia dengar budak-budak ni still ada kat cafe, lagi la panjang harakat bebelan. orang lain yang dah ada kat meja dari 8.30 pagi la yang kene dengar semua bebelan tu. bingit tau! panas hati sama!

AKIBAT : tak pasal-pasal lepas ni, nak pegi mana-mana (kecuali toilet) kene tulis buku! dekat white-board depan pintu masuk pun liat nk tulis, ni nak kene tulis buku pulak! memang hmmmmmmmmmmmmmmmm la!

IMPAK : pemantauan hari ni, semua duduk kat meja tak bergerak-gerak dari pagi~

EMOSI #2

13 February 2015

#spring2013 - Episode 3 : Dynamic Busan : Day 01~

00:27 0 Comments
mood : sweating like a PIG! and i have ZERO tolerance with heat =.=
selected track : GOT7 - A



Previous post~ EP01 : EP02

*its hard to get  grip to blogging when i lose it once? twice? countless!*

We arrived at Busan Station around 02:20AM KST (approx 01:20AM waktu tanahair). super early & long night to go since our plan will start in the morning. So we just lingering around the station and find a seat so that we can sit, kill the time & catch some sleep.

Maybe its just my instinct says that we're safe evento' there's some homeless people also mingling around the station. and the homeless mostly in their golden aged. kesian sangat.

Let's share some interesting experiences :)

07 January 2015

Hey! 2015! Challenge?

23:54 0 Comments
mood: multi-tasking!
selected track : 소유 X 정기고 - 썸


credit: here!

{sila bertabah dengan #spring2013 post yang dh lama terbengkalai. tambah plak dengan trip #ShoppingSpreeAtVietnam & #AutumnInMy♥. gambar tak habis upload. TBC. tunggu je la}

Tahun baru dah sampai. Good-bye 2014 & Hey 2015!

apa rasa? xde apa. malam tahun baru aku pegi nonton #TerbaikDariLangit kali ke-2 dengan #cafehunter sisters! Thanks Kak Ida for the movie treat! hihihihi. Semoga Allah murahkan rezeki akak ku sorang ni! Nanti ada masa & ada rajin aku review la filem tu!

Dengan gigih aku cuba sampai rumah sebelum masuk detik 00:00! punya la tak mau sambut tahun baru atas jalan. at last sampai rumah 1/2jam sebelum tgh malam.

{ok. dh out of topic punca menulis blog at almost midnight in weekdays}