Follow Me @eryna82

20 November 2015

[FREE SAMPLE] Senarai Brand Untuk Diapers Baby

mood : #sedangbertenang
selected track : 세븐틴 - 만세

post asal [sini]

post ni detailed sikit & will be updated from time-to-time.

kami senaraikan brand - brand diapers baby yang ada dekat malaysia ni & cara nak dapatkan free sample.

tujuan kami tulis post ni for FUTURE references untuk diri sendiri & membantu ibu -ibu baru. ye la bak kata kesayangan saya, kita mak - mak baru (ehh aku blom jadi mak lagi...mak penakan ja) mana la nak tau kulit baby sesuai dengan diapers hak mana satu. daripada membazir beli diapers, baik kita kaedah-cuba-berjaya dengan cari free sample.

nanti kalau sample yang kami apply dah sampai, post ni akan diedit dengan gambaq. mostly ambik masa 4 - 6 minggu untuk sampai depan pintu rumah. kebanyakkannya terbuka untuk rakyat malaysia sahaja ye.

some of the brand memerlukan particular baby (gender, berat), parents (est due date) & sebagainya. ada yang perlu register. ada yang perlu confirmkan alamat e-mel. ada yang perlu like FB page. nak mende free bukan senang. kene la bergigih. :)

* yang mana kami jumpa ja la na* kalau ada yang lain boleh bagitau kat komen * kami edit *

semoga post ini bermanfaat untuk semua. semoga rezeki saya pun dipermudahkan. InsyaAllah.


Senarai Brand Diapers.

1. Pampers
  • Online request for free sample : Not Available a.k.a tak jumpa! Yang available Pampers Indonesia =.=
2. Huggies
  • Online request for free sample : YES by joined as Huggies Hug Club [ apply here ]
  • T & C : Each request entitled to a maximum of 2 samples per household within a period of 6 months.
3. Pet Pet
  • Online request for free sample : MAYBE via FB msg [here]
  • Aku dah send soalan tanya kalau ada. la ni dok tunggu reply.
4. Mamy Poko
  • Online request for free sample : YES [ apply here ]
  • T & C : Each sample pack contains two pieces of product and limited to one (1) per household. Repeated requests from the same household for the same child are allowed after a waiting period of 6 months.
5. Goo.N
  • Online request for free sample : Not Available a.k.a tak jumpa! =.=
6. Drypers / Hey Baby
 
  • Online request for free sample : YES by register as an Drypers Baby Club member [ apply here ]
  • T & C : Only one sample request per baby per household
7. Diapex
  • Online request for free sample : YES [ apply here ]
  • T & C : Only 2 pc sample pack will be sent per child per house. Repeated requests from the same household for the same child are allowed only after a waiting period of 6 months
8. Baby Love
  • Online request for free sample : YES [ apply here ]
  • T & C : Each sample pack contains one piece of diaper
9. Fitti
  • Online request for free sample : Not Available a.k.a tak jumpa! Yang available Fitti Indonesia =.= [ here ]
10. Merries
  • Online request for free sample : YES [ apply here ]
  • T & C : Each sample pack contains one piece of diaper
11. Whoopee
12. Pureen
  • Online request for free sample : Not Available
  • Tips : Mungkin boleh tanya melalui Contact Pureen : here
byeome!

6 comments:

  1. Replies
    1. Alhamdulillah. semoga bermanfaat :D

      Delete
  2. Thank you.. sgt2 membantu.. 😄😄😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. semoga bermanfaat.

      Delete
  3. Salam, tq for shared. Tp mamypoko tu tak brp faham instruction dia, then tk jmpe pula button yg dimaksudkan. Huhu boleh tlg sy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,

      1. Dari link yang saya bagi tu scroll sampai bawah & jumpa button Get Your Free Sample Diaper. Dari sini akan divert ke page lain.

      2. Baca terms and condition & bersetuju dengan terma syarikat. Tekan Next.

      3. Masukkan maklumat yang diperlukan terutama yang bertanda * dan tekan NEXT

      4. Semak details yang dah dimasukkan & Tekan SEND

      Semoga membantu~

      Delete

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!