27 November 2008

.aku.tak.mintak.

mood: -rolleyes-
selected tracks: bau - warkah, secondhand serenade - fall for you, afgan - terima kasih cinta

last monday aku EL & tueday aku MC..sebab migrain -oh!-

sirius aku tak mintak semua nie jadi kat aku..sebab aku rasa ada orang fikir [my assumtions & -ve thoughts] kenapa aku asyik sakit je kan? terutamanya sejak-dua menjak nie..

terlalu banyak insiden untuk aku tanggung last weekend & awal minggu nie.. [masalah diri sendiri, takde kaitan ngan orang lain]..nie insiden yang terjadi kat aku last weekend & awal minggu nie..
  1. selalu jatuh sakit
  2. battery laptop rosak
  3. myvi accident

14 November 2008

.pendapat.semata.mata.

mood: -curious-
selected track: Brian McFadden - Like Only A Woman Can

hajat dihati nk review Filem Sepi (*dlm draf*) yang aku tonton secara haram itu

tapi

masa aku belek balik aku punyer reader nie aku come across to this blog and aku nak beri pendapat lepas aku tengok video yang di'embeded'kan sekali

sila tonton [video 1] | [video 2] *aku linkkan sbb xmo berat2*posting ini mungkin panjang*

aku bukan la pro mana-mana pihak (penulis blog, orang yang kejar & orang yang dikejar)..aku tak amek journalism..ini hanya pandangan oleh manusia biasa macam aku, manusia yang belajar daripada kesilapan sendiri, kekuatan orang lain dan pemerhatian sekeliling

tapi kalau boleh

12 November 2008

.sepi.

mood: -cool-
selected track: baizura kahar - puisi sepi

hajat hati nk rewiew filem sepi yang sudah beberapa kali ditonton..hanya sedikit review tapi for experience better korang sume tengok sendiri kan?? hehehe..sape lagi nk support filem melayu kalo bukan kita?

motto filem sepi "cinta tak datang hanya sekali"..mengisahkan 3 karekter utama iaitu Adam(Afdlin Shauki), Sufi(Tony Eusoff) & Imaan(Baizura Kahar)

Adam: Tauke restaurant, pembuat kek (cantik2 fondant cake dier) yang SEPI tanpa teman disisi, digilai oleh Suzi(Nasha Aziz) yang 'wecky' sampai Adam jumpa ngan Ilyana(Vanida Imran)

Sufi: Tauke kasut, reka kasut sendiri yang SEPI selepas kematian isterinya Nina(Rozita Che Wan) bertemu dengan Marya(Eja), isteri Zain(Riezman Khuzaimi)

Imaan: Pelajar yang SEPI selepas kehilangan Khalil(Pierre Andre), membantu Ean(Syed Hussein) dalam pementasan teater~

10 November 2008

.boring.

mood: -ragu-ragu-
selected track: Britney Spears - Womanizer

last friday me watch anugerah skrin ngan mama & angah..me pecut dari cyberjaya supaya tak terlepas menonton..hehe..ingatkan ada red carpet..tapi kate angah..dia dah puas tukar channel2 tv..tapi takde katenye..nevermind

actually it's fun to watch anugerah kat TV nie..sebab free seating style, makan free, toilet tayah berebut etc..sebab me ada pengalaman nonton live Anugerah ERA kat Genting dulu..memang sound system superb & enjoy sbb tengok LIVE..wonderful experience to share with my best friend zura

07 November 2008

.shawal.sampai.bila.

mood: -eek-
selected track: shawal - sampai bila





SaMPai BiLa.mp3

(sila tekan play untuk dengar lagunya)

petang-petang nie aku emo sikit (apehal~~)..lagi banyak aku ingat + fikir..lagi sakit hati..sebab nape sampai jadi macam nie...

yerp kate orang langit tak selalu cerah, mendung tak bererti hujan kan? (ape kaitan? mcm2 ayat jiwang karat neh..)..so aku hanya anggap nie salah satu fasa ujian untuk aku mengenali orang lain dengan lebih baik, belajar untuk memahami dan menerima kekurangan..