28 January 2008

do i need a reason to be happy?

mood: happy-mappy me + mellow sket (^_^)
selected tracks: maroon 5 - won't go home without you, ari lasso - aku dan dirimu feat bunga citra lestari, cast cuci - impianku, estrange - itu kamu

it can be any kan?? ader banyak sebab aku happy lately..

  1. I've received my wish list gift (sidney poitier - measure of a man) from my good friend..so kind of him to granted my wishlist..thank you so much my friend~
  2. received unexpected call from him @"far" (really far ok!)..mcm tau² jer aku mmg nak dengar suara dia :p ...almost ±30 minutes conversations..puas hati..i'm glad..and aku anggap call itu adalah hadiah hari jadi aku yg ke-26
  3. rancangan percutian bersama lenny untuk tahun hadapan (open invitation to all holiday^rawks peoples!)
  4. ESTRANGE wins AJL-22 besides Pop-Rock category (yay!!)
later~~

21 January 2008

(no title)

source: flickr
mood: eek
selected track: rabbani - saksi feat mawi (right-click to save file)

weekend aku bosan sbb x dapat nk g kenduri hazel kat cameron ..no transport..abah for sure takkan kasi aku drive jauh² mcm tue..

so selain belajar masak ayam masak kicap ngan angah, aku habiskan masa depan pc (seb baik monitor itu tak wat perangai..need to change to lappy kot LOL)..
  • store lagu yg didl @ office to my pc hd
  • install new antivirus (seems avg dah takleh nk detect virus yang berjangkit dlm pendrive aku)
  • update panda antivirus
  • entertain tok ibu & tok ayah balqis yg datang lawat angah
  • scan pc, baca RoR sket

15 January 2008

~~age upgrade~~

mood: (^_^)
selected track: Gigi - 11 Januari (apsal ler takderk lagu 15 januari??)

i'm happy coz i'm turn to 26 today (yay!)

i'm happy coz i have great friends yang bersusah payah organized advance bufday party @ taman klcc (thanks guys~~ really appreciate it)

i'm happy coz i got tones of birthday wishes from my friends especially mereka² yang tak disangka² akan wish tepat jam 0000h 150108..thank you so much

i'm happy coz one of my good cyberspace friend telah sudi memhadiahkan sesuatu yang aku dah tulis dalam wishlist aku (refer here).. thanks coz sudi hadiakan saye buku sidney poitier tue..saye gembira sangat nie~~tak sangka awak dah granted one of my wishlist

so takderk sebabkan kenapa aku tak gembira hari nie walaupun aku masih sibuk menggodek ruby on rails nie

07 January 2008

new year, new wish~~

mood: -roll-eyes-
selected track: bunga citra lestari - ingkar

saye takderk jawapan untuk itu kerana setiap tahun saye tak letak ape² resolution(s)..nk capai satu pon susah..apetah lagi 2,3 resolutions..tp setiap hari mmg ader matlamat yang nak dicapai even kadang² tue pon payah nak tercapai LOL!

post utk bukit cerakah & self-reward gift hold la dulu..gambar tak dapat sume lagi..ingat nk upload dlm flickr tp hari ini kene pulang awal..nanti la bile senang..

hari meningkatnya usia semakin hampir ..so hopefully tahun nie lebih baik dari segala aspek kehidupan..it's time to focus on my career & family..and hopefully boleh own property sendiri.. :)

tp nie saje² tulis..if ader yang nak kasik..alhamdulillah..sgt² dialu²kan ;) ..kire mcm wishlist la
  • doa kawan² supaya tahun ini saye lebih sehat (hopefully gain more weight~~) + aman + bahagia tanpa gangguan anasir² luar
  • (buku) Sidney Poitier - Measure of A Man (yay! ader orang bagi as 26th birthday present)
  • cupcakes
  • tiket pegi manchester (sampai bile pon xkan dapat)
k later dada~~
salam maal hijrah 1429