28 April 2009

.quote.#01.

16:04 2 Comments
 
mood: bercuti-cuti malaysia
selected tracks: Metropolitan - Di Sebalik Rahsia Cinta, Mr.Big - To Be With You

Just nak share quotes yang di'grab' from kawan² :)
enjoy!
And it takes no time to fall in love But it takes you years to know what love is And it takes some fears to make you trust - Fullfilth @twitter
A sad thing in life is that sometimes you meet someone who means a lot to you only to find out in the end that it was never bound to be and you just have to let go. - Elmiza Razak @Facebook
Cinta itu bagaikan asam laksa. Ada yang enak, ada pula yang pedas sehingga pedih perutnya. - S. Anna Joe
enuff for today! mari sambung kerja :p~~

20 April 2009

.KLIBF09.

02:33 2 Comments
mood: :)
selected tracks: three days grace - never too late, mario - broken heart, the fray - all at once

Last Saturday (180409) berpeluang ke KLIBF @PWTC dengan angah. Last year tak pegi sebab kekangan masa & keadaan. So this year pegi awal sebab nak tau ape yang interesting to look for :p

Kalau sebelum2 nie (sebelum boleh memandu sendiri) we used public transport to went to PWTC. Naik bas turun kat Chow-Kit dan jalan kaki ke PWTC (zaman takde LRT) or naik putra & star dari masjid jamek (zaman takde kete sendiri)

tapi sekarang bile dah ada kereta sendiri masih malas untuk memandu masuk ke Kuala Lumpur. tau-tau je la jalan KL yang sentiasa penuh dengan kereta dan parking yang tak pernah cukup.

Kalau ikut cadangan angah, dia memang nak naik public transport je macam dulu-dulu and aku pulak fikir nak park je kete kt lrt station dan naik lrt.

Lepas fikir baik buruknya (shopping banyak buku, berat nak bawak), aku amek keputusan untuk pegi PWTC dengan memandu. akhirnya~~

19 April 2009

.aktiviti.kanak-kanak.

18:46 0 Comments
mood: -sedikit letih-
selected tracks: aizat - pergi, nora - sandiwara

Sejak balqis, aishah & laila mula bersekolah, mereka bertiga sudah mula kurang berkunjung ke sri gombak. al-maklum la rumah jauh di serendah; ditambah pula dengan kekangan ummi & baba mereka yang bekerja. kisah persekolahan mereka hanya boleh didengar melalui corong telefon.

Tetapi apabila mereka berpeluang datang ke sri gombak, aku sangat gembira melayan kerenah mereka walaupun kadang-kadang boleh menimbulkan kemarahan dengan telatah yang tak mendengar kata, bergaduh atau menangis tak tentu pasal :s

03 April 2009

it's called a break-up

11:22 2 Comments
mood: -full of thoughts of many thing-
selected tracks: SNSD - Gee, Amanda Imani - Selamilah Cinta

because it's broken; book by Greg Behrendt & Amiira Ruotola-Behrendt :)

secara nyata+jujurnya buku dah ada dalam collection TAPI belum sempat nak baca..hakhakhak

tapi tujuan posting nie bukannya nk review buku itu (lom baca lagi, camane nak review? :p)

posting nie nak share pendapat pasal break-up itu sendiri. pendapat & sharing experiences para blogger sangat² dialu-alukan ok!

berdasarkan pengalaman sendiri & pengamatan sekeliling, break-up nie boleh jadi dalam pelbagai bentuk. ada yang baik and ada yang buruk. the most important thing is how we end it. if diselesaikan secara baik, maka outcome akan jadi baik dan begitulah sebaliknya. Ada orang lebih selesa & baik dengan hanya berkawan instead be in the relationship itself.