26 September 2007

"in a relationship" term?

12:20 2 Comments
mood: sleeppy :p
selected track - ungu - kekasih gelapku, jayjay - kau yang tersendiri, dixie chicks - not ready to make nice (aku xmo dengar lagi lagu raye~~ puasa baru 2 minggu :p)

pp :k bagi ucapan congrats kt fs coz dier tgk status aku dah tukar from single to "in a relationship" :p

(called me weird coz aku pikir lain dari orang lain), secara umum memang la aku paham yang term tu akan dikaitkan biler wujud hubungan antara bg n gf..tapi tak semestinya kan?? pada aku relationship tue mungkin boleh dikaitkan dengan kawan² or best friends..even term "bf" tue pada aku not stand for boyfriend tp best friend :D

tak semesti biler aku tukar status ke "in a relationship" tue aku attach with someone yang boleh dipanggil boyfriend..even kalo yer pon aku ader boyfriend..aku xkan tukar status tue..baru boyfriend..belom jadi tunang apetah lagi husband :p..status kt fs tue akan bertukar ikut mood aku.. :p

btw isu kawin tiada dalam agenda dalam masa terdekat ini walaupon orang disekitar aku sudah mula bertanya² dan ramai kawan²ku sudah melangkah ke alam tersebut..itu mereka, bukan aku :)

perkara ini sudah dibincangkan dengan orang yang berkaitan :p..thanks so much for your understanding..as long as we happy with each other, no worries :D

teringat email yang dihantar oleh ikin tentang jodoh..it's not a big deal la..masa itu akan sampai :p

later...(fikiran melayang jauh ke manchester...hmmm :x)

21 September 2007

masihkah saye ingat?

12:07 1 Comments
mood: bosan+mix+syahdu
selected tracks: imran ajmain-seribu tahun (lirik), kerispatih-tapi bukan aku, anuar zain-tinggalkan aku

nie tag yang aku jumpa kat blog orang :p (aku bosan amat!!)

1. Siapakah yang menghantar U semasa pertama menjejaki kaki ke alam persekolahan? ~ abah + mama

2. Siapakah nama cikgu kelas U masa darjah satu tu? ~ Cikgu kelas >> Cikgu Siti Fatimah Ahmad

3. Apakah perkataan bahasa Inggeris yang pertama kali diajar di sekolah? ~ a for apple :p

4. Siapakah nama ketua darjah anda semasa darjah satu? ~ tak ingat...

5. Siapakah nama guru besar sekolah rendah anda semasa darjah satu? ~ tak ingat...

6. Apakah nama kelas anda semasa tingkatan satu? ~ 1A4

17 September 2007

5 ramadhan 1428H

15:09 0 Comments
mood: :x
selected track: ceramah ustaz akil hayy

bukan aku nak tunjuk baik dengar ceramah ustaz akil hayy sebab bulan pose :p tapi sebab adik² aku (ayen + alan) dok cakap cearamah dier best + fun untuk didengar..

memula aku raser mcm malas jugak nak dl + dengar..tapi mcm tertarik plak biler terdl ceramah dier..aku nk dl lagu dayangku intan+zainal abidin tapi "ter"dl ceramah dier sebab tajuk dier same ;p

dah alang-alang download tue ape salahnyer aku dengarkan?? :$..terbukti ceramah dier memang best..cara penyampaian dier yang best..tak jemu² lagi aku dengar..dier punyer contoh lebih pada keadaan skarang + siap nyanyi² (dier pon bekas penyanyi kump rock) + lawak² loghat negeri perak dan ceramah membuka mata aku sedikit sebanyak tentang kehidupan + ibadah seharian

dier orang ipoh...ske benor teman dengo dier cakap loghat perak..biler sampai time dier mengalunkan ayat-ayat al-quran..aduhhhh sedap sungguh..aman + sejuk hati dengar

alhamdulillah, orang yang mcm dier dulu..zaman² rock and now dah jadi pendakwah..hidayah allah nie tak boleh diduga sapa yang boleh dapat..

perkataan baru aku belajar hari nie dari ceramah ustaz akil = meng"khinzir" buta :D ..sungguh sopan :p

14 September 2007

ramadhan datang lagi

10:51 1 Comments
alhamdulilah berkesempatan lagi bertemu dengan ramadhan kali nie dengan harapan ramadhan kali ini lebih baik dan bermakna daripada tahun² sebelumnya :$ dan bersungguh-sungguhlah dalam melaksanakannya seumpama inilah ramadhan terakhir untuk kita dan sambutan untuk menyambut kedatangan ramadhan perlu diraikan seperti mana kita sambut bulan kemerdekaan..kan?? sebagai agama yang mengaplikasikan islam hadhari, perkara seperti nie la yang sepatutnyer diambil perhatian :D

jangan lupa untuk berdoa supaya dipanjangkan usia supaya berkesempatan untuk bertemu dengan ramadhan yang berikutnya :D

tahun nie aku sambut ramadhan hanya berempat dirumah bersama abah+mama+angah. ayen menyambut awal ramadhan di kedah & alan menyambut awal ramadhan di kmktn, gambang pahang..

sunyi takderk diorg sume...kalau tak, ader la orang yang nak pegi bazar ramadhan dan beli nasi lemak "blues" yang menjadi menu kitorang tiap kali ramadhan datang..

05 September 2007

apekah

16:22 1 Comments
mood: sakit :x
selected track: siti nurhaliza - pejam matamu :$

ader 2 isu yang nk aku tulis kt sini..1 pasal kesihatan n 1 lagi pasal isu agama.. tujuan aku just nak beri pandangan dan berkongsi pengetahuan :D.. mula² kite cite pasal kesihatan.

sape dah kene chicken-pox (not demam campak ok!) angkat tangan?? :D aku dah kene time tingkatan 3 dulu..almost a week jugak la dok umah, dah la time azab besar, nak amek PMR.. :x smpi skang nie parut² campak tue still ader :$ tp menurut mama, lebih baik kene time kecik² coz kalo kene time dah agak berusia, chicken-pox tue akan lebih lebat and lebih sakit..alhamdulillah la aku dah kene awal, sebab memang sakit. macam kes aku 4 hari jugak la tak bangun. so pada kengkawan yang belum kene tue, berwaspada la ekk :p



whatever

12:14 3 Comments
perkataan "whatever" nie pada aku hanya sinonim ngan watak putri dalam G & G the movie jer..dier sebut "futsal" pon aku ske :p..

azwah ader send email kat aku satu video nie..kiutnyer :$

budak nie sebut "whatever"..siap ngan gaya mata+tangan skali :p..terus aku cari kat youtube..so korang pe lagi..enjoy :D

video: baby ally say whatever


03 September 2007

i'm unhappy + bored

12:41 0 Comments
mood: bosan :x
selected track: anuar zain - lelaki ini :$ (tiada kaitan ngan mood)

nak wat keje, xderk mood.xtau bile mo datang moodnyer..(ader kaitan ngan task semasa)..mungkin terlalu stress ngan keadaan, sampai badan aku habis gatal², dah la alergi makan udang, selama nie aku makan ok jer..lately jer alergi..benci :@

oleh kerana aku malas nk awat keje hari nie, so masa diisi ngan wat quizzes & collecting badges..hahaha.. :D resultyer :p