23 May 2008

++ silent is golden ++

mood: -ntah-
selected track: the lima - buro nan cinta, lah ahmad & zaf - aku bukan untukmu (ost sepi), the fabulous cats - bawaku terbang, david cook - time of my life

mc 2 hari >> semput + demam

aku bukan orang yang senang jatuh sakit, plus bukan jenis yang melayan bile sakit datang..tapi sekali dah sakit susah nak baik..(kire kronik jugak la sampai kene mc 2 hari)..

aku xderk mood nk cakap ngan orang..kate orang "silent is golden"..kang aku bukak mulut..tercakap mende tak sepatutnyer, payah la plak..so baik aku dok senyap2..lagipon bukannyer aku tak biasa simpan apa yang aku rasa sendiri.. mcm dah imun dah bile time pendam perasaan ni datang..

mayb tue kot yg buat aku demam + semput..hehehe..(50-50 kemungkinan penyebab jatuh sakit~~)

16 May 2008

++ hari ini hari guru ++

mood: blessed
selected tracks: che'nelle things happen for a reason album

16 may == hari guru..and me time skolah dulu selalu sambut hari guru sehari sebelum cuti sekolah .how precious they are yang mendidik anak murid from zero to hero. i'll always remember them and embrace them for being part of my life journey to become a better person.

one good thing yang aku realize for being a teacher in, how far we go, how high out positions in career life is, how many peoples we meet in life, we will always remember our teachers is and called them "cikgu" for the rest of our life. kate orang once being a teacher will always be a teacher & remember as a teacher.

15 May 2008

++ mood lari ++

mood: :sigh:
selected track: -none- == malas nk add-
when i think i'm stuck in "too much" situations
:sorry:
what else i should say?

12 May 2008

++ weekend yang cerah ++

mood: :wooooh:
selected track: spice girls - mama

weekend itu hari ibu..weekend itu juga sangat cerah..maka kami semua (me+ayen+alan+abah+mama) menghabiskan pagi itu dengan pergi ke pasar selayang beramai2..like rombongan plak..hehehe..

intention awal hanya alan yang nak beli track bottom (he's already went back to kuantan) & search for new sandals for me..tapi dah nama pon pegi pasar..ader barang murah..ape lagi..shopping!!..hehehe..me & mama also get ourself track bottom yang murah..selain tue..mama beli new pants & blouse and me beli 2 helai blouse..(i like prints now)..tapi i'm more satisfied to buy blouse @uptown danau kota..more cheaper & nice print (if you willing to go and dig all the racks)..and my sandals?? none..(i'm fussy when comes to shoes)

09 May 2008

++ ERP project ++

mood: -straight-face-
selected tracks: andra & the backbone - sempurna, rio fabrian - ku harap kau ada, kangen band - cinta yang sempurna

ERP project for parent company still in early stage & this stage is the most critical..related to user login, role & page authorizations

sounds simple but for me as a newbie in RoR..i've to learn a lot of things fast and make it done..but i'm fortunate to have all my team that willing to help me anytime and anywhere..

1st phase of project need to be done this year..i'm not sure that i'm able to do this all alone..yeah i have them but all the development i've to done it by myself..

kadang2 rase terlalu letih untuk handle semua..projek, driving from home to office everyday..but aku bernasib baik sebab masuk kerja lambat and dah jumpa the best time untuk keluar rumah ke office & cara itu telah menjimatkan masa aku sebyk setengah jam..dulu masa mula2 drive..it takes me almost sejam setengah to dua jam to make it to office..plus driving skill yg masih tahap beginner

05 May 2008

++ letih ++

mood: so-so
selected track: -none-

letih & gembira:
  • letih sebab perlu memandu hampir 100km++ setiap hari
  • letih sebab memandu kereta dr pedas > gombak semalam..ke melaka mengambil barang ayen dengan abah
  • gembira sebab ila dah kawin & selamat sampai ke majlisnya di segamat bersama ecah & k.mas
hanya keluhan semata..sebab saya perlu tenaga & encouragement untuk melaksanakan kerja setiap hari