29 September 2008

.selamat.tinggal.ramadhan.

mood: -cool-
selected track: lagu raya malar-hijau

selamat tinggal ramadhan..
semoaga berpeluang bertemu lagi dengan ramadhan tahun hadapan..
dan

selamat datang lebaran...
semoga lebaran kali ini dan bulan seterusnya dapat mengekalkan ibadah dengan istiqamah seperti mana ramadhan

to all my friends (bloggers, ex-UTM Skudai, ex-AIMKL, ex-TI Kuantan, SMHC & SRKTSG): ampun maaf dipinta atas segala kesilapan & ketelanjuran kata mahupun perbuatan, sesungguhnya sebagai manusia biasa yang lemah, kesilapan tak pernah terlepas dari pandangan~

yang mane dah menghantar kad (tradisional & virtual)..thanks so much & yang mane2 tak dapat kad raye from ♥me♥ tue..ampunnnn yer! sungguh tak sempat..insyaallah tahun depan akan ku kirimkan kad untuk kalian

24 September 2008

.saye.di.tag.#04.

mood: -kenyit-skit-
selected track: jamal abdillah - salam aidilfitri

kali nie raye punyer tag and thanks to lenny sebab rajin tag aku balik (balas dendam la tue..hahaha)

1. How many sets of Baju Raya you have? What color?
sets? sepasang je baju kurung moden kaler biru muda..tue pun courtesy ecah (baju pengapit..thanks).. tayah tunggu raye baru nak buat baju..bile2 aku suka..hahaha

2. How many Kuih Raya you've made yourself?
aku tukang makan kuih yang makcik aku buat..hahaha

23 September 2008

.pengakuan.#02.

mood: -uwekkk-
selected track: feminin - kurniaan di hari raya
aku membaca blog 'seseorang' tanpa pengetahuan tuan punya blog
&;
'seseorang' itu dah selamat berhijrah ke oversea sambung study

p/s: i have to moved on..leaving all the 'stupid' memories behind

18 September 2008

.saye.dapat.award.#01.

mood: -eek-
selected track: dayangku intan - Senandung Hari Raya Untukmu

3 hari tak online sebab 2 hari MC sakit mata & rabu selangor cuti nuzul al-quran..so..

update for this week dimulakan dengan award yang diberikan oleh TSS..thanks so much..wat susah2 jer :)



pasni nk sambung ngan tag pulak..pun oleh TSS (rajin tul tag-tag orang nie)

.saye.di.tag.#03.

mood: -eek-
selected track: lagu2 raya

tag oleh TSS..just enjoy je la yer..malas nk ngomel byk2..

takderk mood sangat -haih-

(A) TOP 10 TAG
1. 10 most favorite food: sambal ikan bilis, laksa perak style, western food, chocolate indulgence, ayam masak kicap, all kinds of mee, hash brown, cendol+ABC, roti canai, sotong masak sambal

2. 10 things I love doing: reading, enjoying my food, watching movies, listen to good music, nyanyi sorang-sorang dalam kereta, kumpul bookmarks, DIY greeting card, makan, blogging, surf nets

3. 5 types of guys I adore: charming, pandai bawa diri, know how to handle problems wisely, bijak, great communicator

10 September 2008

.saye.di.tag.#02.

mood: -mata-bulat-
selected track: Simple Plan - I Can't Wait Forever

Tag oleh TSS a.k.a Mohd Kamal..more to "Who Am I" rasenyer! enjoy :D

List of Questions
  • Nama2 Timangan: Along by family members, Aina by all my friends
  • Aku seorang yang...: cerewet, rumit, membosankan, sensitif tak tentu hala :p
  • Insan Teristimewa: family & "my.significant.other" :)
  • Lagu kesukaan: because of you by kelly clarkson
  • Makanan Kegemaran: sambal ikan bilis, laksa mee perak style & my mum steam-boat (buat aku lapar..masya-allah puasa nie)
  • Warna kegemaran: baby-blue for sure
  • Sikap yang membuatkan aku stress...: paksaan, rungutan
  • 3 Benda yg mesti ada dalam beg aku: purse, henset, tissue
  • Kali Terakhir aku menangis: tak ingat..
  • Tag rakan aku: anyone yang kelapangan (like en_me ckp: jangan susahkan orang)
p/s: aktiviti tag2 nie untuk orang bosan2 kan?

08 September 2008

.stand.up.2.cancer.


mood: -oh!-
selected track: various artist - just stand up

i woke up late last saturday hehehe (actually i woke up abit late on weekends)

and i'm aware this live cast last week thru' their promo on MTV..tapi normal la..nama pon weekend..aku just tengok after 15 minutes live..it's a charity show to gain donation towards cancer research + awareness

just enjoy the video & songs


p/s: just dislike suara miley cyrus..too kanak2~

05 September 2008

.books.that.i.read.

mood: -hey-
selected track: Jay Jay - Keasingan dalam luka, firelight - unbreakble

if edot ader tulis pasal blog yang dier slalu baca..aku plak nk share buku yang aku tengah baca sekarang..

and some of my friends ader kongsi review about book that they have read & it's a must read book..some of it aku ader simpan dalam hd (e-book format)..and ader yang dah masuk dalam wishlist...

currently secara serius aku tengah baca 3 buku (hahahha.. ..sebab ader buku yang half-way baca and tak sambung..so kene start balik semula..)

04 September 2008

.kiut.tak?.

mood: -hmm-
selected tracks: aizat - lagu kita, duta - cinta antara kita feat baizura kahar

aku bosan amat hari nie & rase hari lambat berlalu

so aku dok ulang-ulang tengok baizura kahar nyanyi..



aku rase dier kiut dalam video nie...vokalis kumpulan duta tue pon gaye malu2 jer nyanyi sambil pandang baizura kahar

korang rase?

p/s: aku ske dengar lagu yg start ngan instrument mcm guitar nie.. &bile la leh tgk movie nie..lame terperuk dalam hard-disk lappy

03 September 2008

.memory.remains.

mood: -senyum-sampai-telinga-
selected track: james morrison - you make it real

alhamdulillah, bertemu lagi dengan ramadhan kali nie

setiap kali datang ramadhan, aku mesti flash back time dok hostel dulu (kuantan & skudai) and merindui semua saat2 itu (cehhh jiwang!)

time kat kuantan, pengalaman berbuka puasa dalam bas express memang lekat dalam ingatan..kitorang dapat dok seat belakang siap bersila lagi menikmati juadah berbuka..hehehe..and buat bas tue mcm kitorg yang punya..padahal 6 orang jer..seat depan penuh ngan dak pki baju hostel kaler kuning..