19 December 2007

perihal gambar ini~~

mood: ok-ok
selected track: OST Duyung Mendua - hingga ke situ, abstrak hingga ke bulan - cinta ini milik kita

syed shahrizal a.k.a kimi


junaidi a.k.a edy

soalan: siapa mereka?
jawapan: mereka ialah pelakon telemovie sutun & sutun 2, selain tue
mereka nie model sambilan. x percaya? carik & tgk balik cite sutun & sutun 2 tue. yg bwk watak budak² jahat tue mamat 2 org nie la. tp in person dirog nie nice ok

29 November 2007

time for myself == almost none !!

mood: eek
selected track: bunga citra lestari - aku tak mau sendiri, heavy machine - gelombang cinta

keje banyak gillerrrrr,  sangat azabbbb~~..actually tak byk sebenarnyer..hanya data clensing..tapi hakikat yang terpaksa ku lakukan juga..data yang banyak ok! sangat banyak

balik umah hanya untuk tido sahaja..tp still lewat malam juga tidonyer, coz dalam kepala otak aku nie terbayang² data² yang perlu dicombine..sampaikan kadang² aku tido kt sebelah pc yang tak ditutup..n hanya akan aku off bile dah save data dlm pendrive n ready to go to work next morning~~life takderk coz sabtu ahad aku qada tido + still have to do it

ini bukti aku datang keje hari sabtu~~ ..ngadap faile excel hari²..tak bosan tapi letih..letih stare kt monitor pc lame²..smpi balik umah nk bukak pc pon malas..kalo nk muntah..mmg boleh muntah depan pc nie!



09 November 2007

(~~whatever~~)



mood: worried sket + happy sket + nyampah sket
selected track: justin timberlake - summer love

(AMARAN: POSTING INI PANJANG, KERANA SAYE MELUAHKAN RASA HATI + PENDAPAT. JGN BUANG MASA ANDA SEKIRANYA TIDAK PERLU~~)

kenape saye worried sket? kerana pakcik saye ditahan di hospital selayang akibat serangan jantung + darah pekat tp saye lega krn kemungkinan pakcik akan discharge dr hospital petang ini. harapan saya, pakcik cepat sembuh & meninggalkan terus tabiat merokok kerana itu mungkin punca utama beliau diserang serangan jantung.

kejadian ini memberi impak pd diri saya krn sepanjang saya dilahirkan & mengenali pakcik, pakcik xpenah sakit teruk apetah ditahan di wad hospital. maka dgn rasa rendah hati & dasar menyayangi kawan² yg lain esp "heavy smoker", pesanan saye berazamlah utk meninggalkan tabiat buruk ini seblm terlambat. saye masih mahu hidup lama bersama anda, mengenali anda dgn lebih baik. ya saya tahu ajal maut ditangan tuhan, tapi bukankah mencegah lebih baik daripada mengubati? :)

01 November 2007

(*_*)


mood: ok-ok aja
selected track: pejam matamu by siti nurhaliza & rimasby the fabulous cats

hactic & busy bee week... :x

tolong k.lin wat data mapping for CPM (nmpk mcm senang jer at first, guna excel..tapi azab!!) makes me drolling my eyes everyday..takut sangat if missed mane² field..alhamdulillah dah siap..yay!! :D Then been assign to coming soon new project >> NSW (National Single Window).

2nd week of raya pon dh nak abes..open house here & there...sabtu tue DNT wat open house tp tak attend coz ader event yang telah dirancangkan sejak puasa.

22 October 2007

weekend saye "GREAT", anda?



mood: happy :D
selected track: pop shuvit - mara bahaya :p

alhamdulillah, sume berjalan ngan lancar + baik.



thanks pada sume yang sudi hadir ke rumah saya + menjamu hidangan yang tak seberapa itu.

it's such a wonderful feeling dapat gath around ngan kawan² lame esp elza + melissa yang dah lame gilerrr tak jumpa. yay! plus k.mas & family+k.jah+pia+elza+dak² bushnet+rose+hazel+aton

walaupon tak ramai mcm tahun dak² AIM datang beraya umah aku dulu, it's ok. masing² mungkin ader komitmen lain. tanggungjawab saye sebagai tuan rumah, menjemput tetamu datang itu sudah dilaksanakan and i'm happy with it :D

yang mane terkurang + tak terlayan tue, minta maaf yer byk².

that's all 4 today.once again guys..

T H A N K S

12 October 2007

selamat hari raye


mood: so tak sabar nak balik raye (:p)
selected tracks: sume lagu raye lame + daughtry - over you

yay! akhirnyer saya berjaya mengumpul 6 + 1 (coming soon) keping kad raye yg truely can be called "kad raye"..& kad raye from shambie akan sampai selepas raye..takpe..masih dalam mood raye..no worries :p

thanks kawan² (yusree, pp, jetz) + boses di office (k.ana + k.sab) yang sudi menitipkan kad untukku :p

kepada yg lain, yg x terima kad raye kirimanku untuk tahun ini, maaf la. sik sempat beli.. :(..moga² tahun depan berpeluang kirim kad raye kat sume orang..walaupon xderk kad raye untuk korang sume, tak bermaksud i tak ingat kat korang kan?? :p

03 October 2007

perihal kad raye

Mood: biasa aja :p ~~incik lapanpuluhdua (bukan nama sebenar) asyik tanye nape mood aku asyik sedih + sakit jer :p
Selected track: m.nasir - satu hari di hari raya

Aidilfitri tinggal ± 9 hari lagi..

Soalan: Berapa banyak kad raye (actual card tau, bukan virtual) yang anda collect pada tahun nie??
Jawapan: tahun nie saya baru terima satu virtual kad raye from kak mas :k (thanks akak)

shambie memberi cadangan (cadangan asal daripada Miss SueAnnaJoe) supaya budaya bertukar & mengirim kad raya secara pos diaktifkan semula. pendapat anda bagaimana??

saya tahu dengan zaman teknologi yang canggih nie, ramai yang pilih untuk hantar kad raya secara virtual (email, e-card, sms)..tapi feelnya tidak sama dengan mendapat kad raya yang benar² kad raya :D

dulu..time skolah², bila tiba hari raya (echeeehhh mcm lagu plak~~) sibuk + exited + kumpul duit belanja untuk g beli kad raye yang pelbagai saiz, warna dan bentuk..dan pos kepada penerima :D..menambah kenikmatan menyambut raye apabila posmen datang ke rumah menghantar kad raya..sungguh excited sampai berlumba-lumba dengan adik siapa yang lebih banyak menerima kiriman kad raya :D

26 September 2007

"in a relationship" term?

mood: sleeppy :p
selected track - ungu - kekasih gelapku, jayjay - kau yang tersendiri, dixie chicks - not ready to make nice (aku xmo dengar lagi lagu raye~~ puasa baru 2 minggu :p)

pp :k bagi ucapan congrats kt fs coz dier tgk status aku dah tukar from single to "in a relationship" :p

(called me weird coz aku pikir lain dari orang lain), secara umum memang la aku paham yang term tu akan dikaitkan biler wujud hubungan antara bg n gf..tapi tak semestinya kan?? pada aku relationship tue mungkin boleh dikaitkan dengan kawan² or best friends..even term "bf" tue pada aku not stand for boyfriend tp best friend :D

tak semesti biler aku tukar status ke "in a relationship" tue aku attach with someone yang boleh dipanggil boyfriend..even kalo yer pon aku ader boyfriend..aku xkan tukar status tue..baru boyfriend..belom jadi tunang apetah lagi husband :p..status kt fs tue akan bertukar ikut mood aku.. :p

btw isu kawin tiada dalam agenda dalam masa terdekat ini walaupon orang disekitar aku sudah mula bertanya² dan ramai kawan²ku sudah melangkah ke alam tersebut..itu mereka, bukan aku :)

perkara ini sudah dibincangkan dengan orang yang berkaitan :p..thanks so much for your understanding..as long as we happy with each other, no worries :D

teringat email yang dihantar oleh ikin tentang jodoh..it's not a big deal la..masa itu akan sampai :p

later...(fikiran melayang jauh ke manchester...hmmm :x)

21 September 2007

masihkah saye ingat?

mood: bosan+mix+syahdu
selected tracks: imran ajmain-seribu tahun (lirik), kerispatih-tapi bukan aku, anuar zain-tinggalkan aku

nie tag yang aku jumpa kat blog orang :p (aku bosan amat!!)

1. Siapakah yang menghantar U semasa pertama menjejaki kaki ke alam persekolahan? ~ abah + mama

2. Siapakah nama cikgu kelas U masa darjah satu tu? ~ Cikgu kelas >> Cikgu Siti Fatimah Ahmad

3. Apakah perkataan bahasa Inggeris yang pertama kali diajar di sekolah? ~ a for apple :p

4. Siapakah nama ketua darjah anda semasa darjah satu? ~ tak ingat...

5. Siapakah nama guru besar sekolah rendah anda semasa darjah satu? ~ tak ingat...

6. Apakah nama kelas anda semasa tingkatan satu? ~ 1A4

17 September 2007

5 ramadhan 1428H

mood: :x
selected track: ceramah ustaz akil hayy

bukan aku nak tunjuk baik dengar ceramah ustaz akil hayy sebab bulan pose :p tapi sebab adik² aku (ayen + alan) dok cakap cearamah dier best + fun untuk didengar..

memula aku raser mcm malas jugak nak dl + dengar..tapi mcm tertarik plak biler terdl ceramah dier..aku nk dl lagu dayangku intan+zainal abidin tapi "ter"dl ceramah dier sebab tajuk dier same ;p

dah alang-alang download tue ape salahnyer aku dengarkan?? :$..terbukti ceramah dier memang best..cara penyampaian dier yang best..tak jemu² lagi aku dengar..dier punyer contoh lebih pada keadaan skarang + siap nyanyi² (dier pon bekas penyanyi kump rock) + lawak² loghat negeri perak dan ceramah membuka mata aku sedikit sebanyak tentang kehidupan + ibadah seharian

dier orang ipoh...ske benor teman dengo dier cakap loghat perak..biler sampai time dier mengalunkan ayat-ayat al-quran..aduhhhh sedap sungguh..aman + sejuk hati dengar

alhamdulillah, orang yang mcm dier dulu..zaman² rock and now dah jadi pendakwah..hidayah allah nie tak boleh diduga sapa yang boleh dapat..

perkataan baru aku belajar hari nie dari ceramah ustaz akil = meng"khinzir" buta :D ..sungguh sopan :p

14 September 2007

ramadhan datang lagi

alhamdulilah berkesempatan lagi bertemu dengan ramadhan kali nie dengan harapan ramadhan kali ini lebih baik dan bermakna daripada tahun² sebelumnya :$ dan bersungguh-sungguhlah dalam melaksanakannya seumpama inilah ramadhan terakhir untuk kita dan sambutan untuk menyambut kedatangan ramadhan perlu diraikan seperti mana kita sambut bulan kemerdekaan..kan?? sebagai agama yang mengaplikasikan islam hadhari, perkara seperti nie la yang sepatutnyer diambil perhatian :D

jangan lupa untuk berdoa supaya dipanjangkan usia supaya berkesempatan untuk bertemu dengan ramadhan yang berikutnya :D

tahun nie aku sambut ramadhan hanya berempat dirumah bersama abah+mama+angah. ayen menyambut awal ramadhan di kedah & alan menyambut awal ramadhan di kmktn, gambang pahang..

sunyi takderk diorg sume...kalau tak, ader la orang yang nak pegi bazar ramadhan dan beli nasi lemak "blues" yang menjadi menu kitorang tiap kali ramadhan datang..

05 September 2007

apekah

mood: sakit :x
selected track: siti nurhaliza - pejam matamu :$

ader 2 isu yang nk aku tulis kt sini..1 pasal kesihatan n 1 lagi pasal isu agama.. tujuan aku just nak beri pandangan dan berkongsi pengetahuan :D.. mula² kite cite pasal kesihatan.

sape dah kene chicken-pox (not demam campak ok!) angkat tangan?? :D aku dah kene time tingkatan 3 dulu..almost a week jugak la dok umah, dah la time azab besar, nak amek PMR.. :x smpi skang nie parut² campak tue still ader :$ tp menurut mama, lebih baik kene time kecik² coz kalo kene time dah agak berusia, chicken-pox tue akan lebih lebat and lebih sakit..alhamdulillah la aku dah kene awal, sebab memang sakit. macam kes aku 4 hari jugak la tak bangun. so pada kengkawan yang belum kene tue, berwaspada la ekk :p



whatever

perkataan "whatever" nie pada aku hanya sinonim ngan watak putri dalam G & G the movie jer..dier sebut "futsal" pon aku ske :p..

azwah ader send email kat aku satu video nie..kiutnyer :$

budak nie sebut "whatever"..siap ngan gaya mata+tangan skali :p..terus aku cari kat youtube..so korang pe lagi..enjoy :D

video: baby ally say whatever


03 September 2007

i'm unhappy + bored

mood: bosan :x
selected track: anuar zain - lelaki ini :$ (tiada kaitan ngan mood)

nak wat keje, xderk mood.xtau bile mo datang moodnyer..(ader kaitan ngan task semasa)..mungkin terlalu stress ngan keadaan, sampai badan aku habis gatal², dah la alergi makan udang, selama nie aku makan ok jer..lately jer alergi..benci :@

oleh kerana aku malas nk awat keje hari nie, so masa diisi ngan wat quizzes & collecting badges..hahaha.. :D resultyer :p



31 August 2007

kisah satu kemerdekaan



mood: merdeka :D
selected track: tribute to ella album - standing in the eyes of the world :$

listen:



watch:



why i choose "Standing in the eyes of the world" as my merdeka theme song? hayati bait² lirik lagu ini & this song motivate myself and hopefully yours. moga² satu hari nanti kita boleh jadi sesorang yang Malaysia banggakan :D

ayat biasa untuk semua orang - "Apa erti kemerdekaan bagi diri anda?"

29 August 2007

lucky num 5

mood: bosan :x
selected track: kelly clarkson - never again
listen here:



dah lame tak buat aktivity tag-mentag nie..tp today shambie tag aku..cam tau jer aku bosan :p..hasilnyer adalah seperti berikut:

  • 5 stuff found inside my bag (sebenarnyer byk mende sumbat dlm beg aku :p)
    • Pinku Ohimesan
    • mp4 player (cable+wire)
    • payung
    • sudoku book (pensel + pemadam)
    • pocket tissue
  • 5 things found inside my wallet
    • card (ic + lesen + bank + real-rewards + bonuslink)
    • duit
    • gambar passport
    • duit seringgit kertas yg lamer
    • pocket calendar
  • 5 favorite things in my room
    • tv set + dvd player + bunch of dvd
    • my diary
    • "aiman" the teddy :p
    • iron-board
    • almost full box of cleo
  • 5 things i’ve always wanted to do
    • fullfil my parent dreams >> tunai haji
    • makes abah+mama+ayen+alan happy and fullfill all their needs
    • learning something new like dance & menjahit :$
    • trip to aussie
    • buy my own property (house + car)
  • 5 things i'm currently into
    • g keje, balik keje :x
    • naik lrt
    • tgk pirate master
    • blogging
    • online shopping :k
well, person yang ditag tue, xmo ler pakse² buat..buat kalo rajin + bosan kat opis :p (mcm aku)

16 August 2007

kerja + kawan + kereta + kawin

mood: serabut + sedih :x
selected track: -none- :(

pulang kerja dengan otak serabut + sedih coz coding still pending, perut lapar (hari² camni :p)..raser mcm nk grab something to eat..singgal KL Sentral, amek duit untuk alan & hit mcD counter n buy burger + large fries :D..walk back to lrt & went home dengan harapan boleh duduk makan mcD dlm train (eventho' forbidden but who cares kan?? so typical MALAYSIAN!! :x) tp malangnyer xderk seat yang available smpi tmn.melati..dah alang² 1 station jer lagi nk smpi, aku terus jer la berdiri..menambah letih+lapar aku, biler terpaksa berdiri dalam bas selama 30 menet sblm sampai rumah :(..(that's my everyday routine..<<..akhirnyer mcD yang sejuk tue makan di rumah aja :x

ader tetamu..cik shah, farah & faris datang..saje nak tengok preparation wedding camaner..umah penuh ngan kain langsir baru yang nk digantung..almari bilik mama baru buat & meja solek + side table for bedroom pon baru sampai..

13 August 2007

rewarded + lega

mood: tak sehat + demam + semput :#
selected track: dayangku intan - cinta di taman larangan, kelly clarkson - my december album
blogging @office

semput :-x
sebab makan sambal udang petai t/hari smalam..semalaman aku tak tido lena coz my chest jadi sempit..nak napas pon susah..but i have to sleep..pejam jugak la mata..eventho tak selena maner..and till now it's still bothers me..ayooo~~ :#

lega..
sebab hajat untuk menggunakan 1st official paycheck untuk beli something for my family members dah tercapai..yay~~...it's such a relief..at least i'm happy+proud for myself..at least i can buy somethings for them and reward myself with something that i want to :D

09 August 2007

learn from this lesson

p/s: this video might abuse your eyes. take it as a lesson :D



i can't stand to watch it :(..
just minimize the window & hear by audio..
sgt sayu biler dengar dier sebut "Allahuakhbar"..betapa sakitnyer azab dunia, apetah lagi di akhirat sane..
sebagai pengajaran..esp to all "mat² rempit" :-x

just click the link in case the video doesn't play well.thanks 2 azwa for send me this link

02 August 2007

hanya sekadar nombor?

mood: bahagia :D

selected track: allure & 112 - all cried out, v.e & quadrose - kerana cinta

berbicara dengan seorang teman yang sedang menghitung hari, hari meningkatnya usia daripada 24 kepada 25, dier keluarkan icon risau..katenyer nmpk tua dengan angka itu..benarkah? risaukah meningkatnya usia?

04/08/2007 seorang lagi teman menyambut hari lahir ke-25 juga menyatakan perasaan yang sama..dan takut melihat angka 25..ujarnya usia 25 itu menghampiri 30..

itu pendapat mereka :D

31 July 2007

how "it" meant to you?



it shows how easy to be called as father
and
it takes that "SPECIAL" features to be called as dad :)

it's meant a lot for me

it shows to me some criteria that i need to consider from a MAN

someone that SPECIAL & can be called as DAD :D

(called me fussy..yeah i'm :p)

26 July 2007

true friends

Leaderboard
Create your own Friend Test here


true friends? hard to determine kan? it's a subjective terms..everyone have their own judgment towards this matters..sometimes
orang yang kite assume as true/best friends sebenarnye not that fill the terms..and it might be someone yang unexpected turns and fill that terms..

that test is just for fun purpose..nothing to deal with sape yg score highest & lowest..everyones can be called my friends..as long as we be truthful to each other ☺ kan?? ♥ u guys ☺

but I'm glad + thankful to have them (ayu + zura) as my best friends..doesn't mean that others are not my best friends..just only they know me better..eventho' they didn't know what i like to eat, which football team that i support but they always lend me their ears to listens to all my sorrows and a shoulder to cry on..thanks guys..how much i appreciate them in life.. indescribables ♥ them & always be ☺