09 August 2016

[FREE SAMPLE] Senarai Brand Untuk Sanitary Pad

mood : #glooooooommmyyy
selected track : 세븐틴 - 만세


post asal [ sini ] | [ diapers ] | [ susu ]

tahun baru. dah setengah tahun baru ada feel nak update blog.

kita sambung sesi how-to get sampel free. this time untuk ibu-ibu. wanita-wanita. sanitary pad.

SENARAI BRAND SANITARY PAD

1. Kotex

  • Online request for free sample : [ here
  • Depends on current campaign
  • i already received my kotex when this post been published :D
2. Laurier
  • Online request for free sample : [ here ]

14 June 2016

Kenapa Kita Mesti Beli Jam Jenama Casio?

mood : #sedangbertenang
selected track : Taeil - It Was Love



Uihhhhh tengok design jam tu pun...pergggghhhhhhhhh cantik kot!

By the way..........

Ada tak di antara korang-korang yang tengah baca blogpost ni merupakan penggemar no 1 a.k.a peminat tegar a.k.a kipassusahmati a.k.a die-heart-fan jenama jam tangan Casio? 

Aku jamin ada. kan? kan? kan? wehehehe.

Ni nak share sikit pasal Casio...


22 November 2015

[FREE SAMPLE] Senarai Brand Untuk Formula Milk

mood : #sedangbertenang
selected track : Sakura Band - Melepaskanmu


post asal [sini] | [diapers]

sebelum ni dah post pasal how-to-get free sample diapers. yang ni pasal formula milk for kids and pregnant mum plak. will be updated from time-to-time with sample picture if any :D

Most of the formula product acquired to sign up as member & milk are for kids 1 y/o and above.  Do consult the experts for kids under 1 y/old :)

* yg mana kami jumpa ja la na* kalau ada yang lain boleh bagitau kat komen * kami edit *

semoga post ini bermanfaat untuk semua. semoga rezeki saya pun dipermudahkan. InsyaAllah.

20 November 2015

[FREE SAMPLE] Senarai Brand Untuk Diapers Baby

mood : #sedangbertenang
selected track : 세븐틴 - 만세


post asal [sini]

post ni detailed sikit & will be updated from time-to-time.

kami senaraikan brand - brand diapers baby yang ada dekat malaysia ni & cara nak dapatkan free sample.

tujuan kami tulis post ni for FUTURE references untuk diri sendiri & membantu ibu -ibu baru. ye la bak kata kesayangan saya, kita mak - mak baru (ehh aku blom jadi mak lagi...mak penakan ja) mana la nak tau kulit baby sesuai dengan diapers hak mana satu. daripada membazir beli diapers, baik kita kaedah-cuba-berjaya dengan cari free sample.

nanti kalau sample yang kami apply dah sampai, post ni akan diedit dengan gambaq. mostly ambik masa 4 - 6 minggu untuk sampai depan pintu rumah. kebanyakkannya terbuka untuk rakyat malaysia sahaja ye.

some of the brand memerlukan particular baby (gender, berat), parents (est due date) & sebagainya. ada yang perlu register. ada yang perlu confirmkan alamat e-mel. ada yang perlu like FB page. nak mende free bukan senang. kene la bergigih. :)

* yang mana kami jumpa ja la na* kalau ada yang lain boleh bagitau kat komen * kami edit *

semoga post ini bermanfaat untuk semua. semoga rezeki saya pun dipermudahkan. InsyaAllah.


Siapa TAK SUKA FREE Angkat Tangan!

mood : #sedangbertenang
selected track : 세븐틴 - 만세

Photo credit : here

Sapa tak suka angkat tangan! :D pi main jauh-jauh! wahahahahahaha =)) ~

Aku tak angkat tangan aku makanya aku SUKA free stuff. Kalau korang angkat tangan makanya *ikut-suka-nak-terus-baca-post-ni*

Sebenaqnya masa pi Korea pun tujuan masuk kedai-kedai makeup bukannya nak sangat membeli kosmetik atau any beauty product..

TAPI...

nak dapat free sample. botol-botol kecik. paket-paket kecik. dapat face mask sekeping-dua-keping sampai penuh beg berkeping-keping.. ye la kalau dah sepanjang jalan dekat myeondong tu masuk tengok.. ada certain time dapat la free sample yang mana produk tu blom sampai Malaysia lagi... :D

LAGIPUN...

depa dah huluq..takkan tamau ambik kan? tak baik tolak rezeki. rugi.. hahahahaha..

KESANNYA...