17 June 2009

.saye.dapat.award.#03.


mood: gembira selepas panik ;)
selected track: miley cyrus - the climb

cek.bahie dengan rajin & baik hati bagi award ini pada saya & rakan² lain.

tapi...

award ini datang dengan peraturan.

Peraturan award ini:

09 June 2009

OMG!


mood: shock
selected track: boyzone - words

Seperti biasa aku akan turun area 10 pagi untuk bayar parking. Sebelum pegi bayar, aku singgah kedai mamak, beli milo ais. Milo ais dia pekat + sedap. Tahan sampai petang. Sambil menunggu milo ais siap, aku dok usha sekeliling and TV kedai tue bukak channel ESPN. Tak semena-mana aku nampak seorang wanita ini dengan selambanya smoking.

Apa masalahnya kan? Adakah aku seorang yang anti-smoker?

Bukan begitu. Ya dulu aku seorang yang sangat anti-smoker + prejudis terhadap mereka. Abah berhenti merokok dan tak mahu semua anak lelakinya mengikut jejak yang sama. Pakcik², sepupu sepapat yang merokok akan merokok di luar rumah sebab rumah aku takde bekas habuk rokok. Pada aku perokok nie seorang yang berani. Berani mati. Berani pendekkan hayat sendiri.

Sekarang bukan aku tak anti cuma pandangan aku terhadap mereka lebih terbuka. Kebanyakkan perokok yang aku kenal sangat menghormati keadaan sekeliling, merokok jauh daripada aku, tak mengehmbus asap rokok sesuka hati. Aku harapkan mereka sedar dan cuba sedaya upaya untuk berhenti.

06 June 2009

success measurement?


mood: -riang berjumpa kawan lama-
selected tracks: ShiNee - Stand by Me

(dalam kepala nk story-morry pasal kenduri kawen tapi i'm no that kind of blogger. so abaikan cerita pegi kenduri kawen kawan-kawan. yang penting i have a blast time with them~)

topik hari ini pasal kejayaan. bukan nak tanye kejayaan tue apa, cuma curios macam mana seseorang (including me & anda yang sedang membaca nie~) dalam measure kejayaan. tayah tengok kejayaan rang lain. tengok pada kejayaan diri sendiri. apa yang buat anda rasa anda sudah berjaya?

ada certain people will think bile kerjaya mantap, ada cash berkepuk-kepuk dalam bank, great life merupakan satu kejayaan. dari sudut lain, kejayaan diukur dengan berjaya mendapat 4 flats dalam cgpa di universiti, ada segulung ijazah/masters/phd and tak kurang jugak yang kata kejayaan cukup dengan kebahagiaan dalam hidup.

subjektif kan?

05 June 2009

.quote.#03.


mood: ^_^
selected track: agnes monica - teruskanlah

another sharing quotes by my friends ;)
Nothing can change the past but you can do something to change the future. Don't be afraid of failure.. it only creates chances of opportunities for new things. Celebrate failure when you know you did your best but don't settle there - Melamyra