31 August 2007

kisah satu kemerdekaan

00:35 0 Comments


mood: merdeka :D
selected track: tribute to ella album - standing in the eyes of the world :$

listen:



watch:



why i choose "Standing in the eyes of the world" as my merdeka theme song? hayati bait² lirik lagu ini & this song motivate myself and hopefully yours. moga² satu hari nanti kita boleh jadi sesorang yang Malaysia banggakan :D

ayat biasa untuk semua orang - "Apa erti kemerdekaan bagi diri anda?"

29 August 2007

lucky num 5

12:06 3 Comments
mood: bosan :x
selected track: kelly clarkson - never again
listen here:



dah lame tak buat aktivity tag-mentag nie..tp today shambie tag aku..cam tau jer aku bosan :p..hasilnyer adalah seperti berikut:

  • 5 stuff found inside my bag (sebenarnyer byk mende sumbat dlm beg aku :p)
    • Pinku Ohimesan
    • mp4 player (cable+wire)
    • payung
    • sudoku book (pensel + pemadam)
    • pocket tissue
  • 5 things found inside my wallet
    • card (ic + lesen + bank + real-rewards + bonuslink)
    • duit
    • gambar passport
    • duit seringgit kertas yg lamer
    • pocket calendar
  • 5 favorite things in my room
    • tv set + dvd player + bunch of dvd
    • my diary
    • "aiman" the teddy :p
    • iron-board
    • almost full box of cleo
  • 5 things i’ve always wanted to do
    • fullfil my parent dreams >> tunai haji
    • makes abah+mama+ayen+alan happy and fullfill all their needs
    • learning something new like dance & menjahit :$
    • trip to aussie
    • buy my own property (house + car)
  • 5 things i'm currently into
    • g keje, balik keje :x
    • naik lrt
    • tgk pirate master
    • blogging
    • online shopping :k
well, person yang ditag tue, xmo ler pakse² buat..buat kalo rajin + bosan kat opis :p (mcm aku)

16 August 2007

kerja + kawan + kereta + kawin

09:42 2 Comments
mood: serabut + sedih :x
selected track: -none- :(

pulang kerja dengan otak serabut + sedih coz coding still pending, perut lapar (hari² camni :p)..raser mcm nk grab something to eat..singgal KL Sentral, amek duit untuk alan & hit mcD counter n buy burger + large fries :D..walk back to lrt & went home dengan harapan boleh duduk makan mcD dlm train (eventho' forbidden but who cares kan?? so typical MALAYSIAN!! :x) tp malangnyer xderk seat yang available smpi tmn.melati..dah alang² 1 station jer lagi nk smpi, aku terus jer la berdiri..menambah letih+lapar aku, biler terpaksa berdiri dalam bas selama 30 menet sblm sampai rumah :(..(that's my everyday routine..<<..akhirnyer mcD yang sejuk tue makan di rumah aja :x

ader tetamu..cik shah, farah & faris datang..saje nak tengok preparation wedding camaner..umah penuh ngan kain langsir baru yang nk digantung..almari bilik mama baru buat & meja solek + side table for bedroom pon baru sampai..

13 August 2007

rewarded + lega

12:58 2 Comments
mood: tak sehat + demam + semput :#
selected track: dayangku intan - cinta di taman larangan, kelly clarkson - my december album
blogging @office

semput :-x
sebab makan sambal udang petai t/hari smalam..semalaman aku tak tido lena coz my chest jadi sempit..nak napas pon susah..but i have to sleep..pejam jugak la mata..eventho tak selena maner..and till now it's still bothers me..ayooo~~ :#

lega..
sebab hajat untuk menggunakan 1st official paycheck untuk beli something for my family members dah tercapai..yay~~...it's such a relief..at least i'm happy+proud for myself..at least i can buy somethings for them and reward myself with something that i want to :D

09 August 2007

learn from this lesson

11:27 3 Comments
p/s: this video might abuse your eyes. take it as a lesson :D



i can't stand to watch it :(..
just minimize the window & hear by audio..
sgt sayu biler dengar dier sebut "Allahuakhbar"..betapa sakitnyer azab dunia, apetah lagi di akhirat sane..
sebagai pengajaran..esp to all "mat² rempit" :-x

just click the link in case the video doesn't play well.thanks 2 azwa for send me this link

02 August 2007

hanya sekadar nombor?

10:52 0 Comments
mood: bahagia :D

selected track: allure & 112 - all cried out, v.e & quadrose - kerana cinta

berbicara dengan seorang teman yang sedang menghitung hari, hari meningkatnya usia daripada 24 kepada 25, dier keluarkan icon risau..katenyer nmpk tua dengan angka itu..benarkah? risaukah meningkatnya usia?

04/08/2007 seorang lagi teman menyambut hari lahir ke-25 juga menyatakan perasaan yang sama..dan takut melihat angka 25..ujarnya usia 25 itu menghampiri 30..

itu pendapat mereka :D