16 August 2007

kerja + kawan + kereta + kawin

mood: serabut + sedih :x
selected track: -none- :(

pulang kerja dengan otak serabut + sedih coz coding still pending, perut lapar (hari² camni :p)..raser mcm nk grab something to eat..singgal KL Sentral, amek duit untuk alan & hit mcD counter n buy burger + large fries :D..walk back to lrt & went home dengan harapan boleh duduk makan mcD dlm train (eventho' forbidden but who cares kan?? so typical MALAYSIAN!! :x) tp malangnyer xderk seat yang available smpi tmn.melati..dah alang² 1 station jer lagi nk smpi, aku terus jer la berdiri..menambah letih+lapar aku, biler terpaksa berdiri dalam bas selama 30 menet sblm sampai rumah :(..(that's my everyday routine..<<..akhirnyer mcD yang sejuk tue makan di rumah aja :x

ader tetamu..cik shah, farah & faris datang..saje nak tengok preparation wedding camaner..umah penuh ngan kain langsir baru yang nk digantung..almari bilik mama baru buat & meja solek + side table for bedroom pon baru sampai..


jam menunjukkan hampir jam 10pm...dengan tak disangka² rakan baikku ketika di hillcrest datang..datang menghantar kad kahwin yang dijanjikan mase aku jumpa dier kat lrt dulu..sudah diberitahu akan berkahwin dalam bulan ogos..tapi kad kawin baru sampai..ogos pon dah nak abes :p..dier kawin pada sabtu 18082007 di masjid..patut ler aku dah lamer tak jumpa dier di lrt..sudah berkereta rupanya dia..dia membeli proton savvy..plat Melaka & baru 2 minggu diservis..oleh kerana sudah lamer tak ketemu, aku ajak dier masuk, jumpa ngan mama. aku beritahu mama yang dier wat kenduri di masjid dengan kos tempahan dewan (termasuk kerusi meja) hanya RM500 sahaja..dan tempahan katering hanya RM6 sekepala..(demmit~~ murah gelll~~~walaupun perlu menambah RM50 untuk kos pengangkutan but still!!~~)..

dier gegas bangun & meminta diri, katenye adiknya menunggu dalam kereta yang tak dimatikan & mahu ke rumah rakan yang lain untuk menghantar kad..kami berjalan keluar ke keretanya di dipark di depan rumah jiranku..sampai di keretanya, kami masih berbual mengenai hari pernikahan, rakan² lain dsb..ketika itu hidung aku sudah mengesan bau yang kurang enak..tapi kami masih meneruskan perbualan..hati aku kurang enak..lalu ku lihat keretanya sudah berasap..kami panik..aku menyuruh dier mematikan enjin & meminta adik²nya keluar dari kereta..aku mencari kain untuk membuka boot kereta yang panas..ternyata air di dalam kereta itu sudah kering..abah turun melihat kereta..rancangan untuk menghantar kad terpaksa dibatalkan.. :(..aku mencadangkan supaya keretanya ditinggalkan di rumah & aku akan hantar dier pulang, tapi abah kate, kereta itu hanya perlu disejukkan dan pulang tanpa membuka air-cond..terpaksa la kami menunggu smpi sejuk..dan dier pon pulang (alhamdulillah selamat sampai kat umah :))

pelik :# coz kete tue baru 2 minggu servis, guna lom setaun lagi..dh jadi gitu..patut ler kete nasional makin tak laku skang..aku TAKNAK savvy

2 comments:

  1. savvy macam sawi layu :p muahahaha
    no offense

    ReplyDelete
  2. itu ler
    bukannyer aku bias
    tp hakikatnyer begitu

    (+)an plak..kalo kete abes air air-cond kite tambah air paip jer

    tp member aku kate, dier xleh boh air paip..kan dh susah..dlm kete pon xde spare air air-cond

    seram ler nk naik kete savvy yg cepat rosak tue~~

    ReplyDelete

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!