01 November 2007

(*_*)


mood: ok-ok aja
selected track: pejam matamu by siti nurhaliza & rimasby the fabulous cats

hactic & busy bee week... :x

tolong k.lin wat data mapping for CPM (nmpk mcm senang jer at first, guna excel..tapi azab!!) makes me drolling my eyes everyday..takut sangat if missed mane² field..alhamdulillah dah siap..yay!! :D Then been assign to coming soon new project >> NSW (National Single Window).

2nd week of raya pon dh nak abes..open house here & there...sabtu tue DNT wat open house tp tak attend coz ader event yang telah dirancangkan sejak puasa.




have a chance to watch 1957: Hati Malaya ngan my best buddy zura. I luv historical movie type. GREAT³ MOVIE. I hope i have the "time + selected partners" to watch it again [ sape nak ikut?? :D ]. CONGRATS SHUMI + all casts. Jangan tanye saye sinopsis cerita atau ape jua yang berkaitan dengan movie ini. Saya takkan jadi spoiler. Anda tonton & nilaikan filem ini sendiri. Saya kagum dengan mereka, betapa payahnya untuk mengecapi kemerdekaan di tanah air sendiri. keluar dari panggung dengan perasaan bangga manjadi anak malaysia & ingin menyemak semula buku + nota sejarah yang telah ditinggalkan bagi mengetahui dengan lebih detail siapa orang² disebalik tabir kemerdekaan. mengalir air mata saya 3 kali, di 3 scene yang berlainan, betapa filem ini memberi kesan pada saya sedalam²nya. filem ini wajar anda tonton (esp young teenagers) dan hargai setiap keringat yang telah dicurahkan dengan memerdekakan minda & jiwa anda.

after menonton, zura drive back to KL to attend ayang's open house @cheras. sepetang kitorg pusing satu cheras cari rumah dier (map tak salah + kitorg pembaca map yang baik; salah orang yang meng"hilang"kan sign-board di tepi jalan!!). akhirnya sampai jugak dengan perut yang lapar :p..aku makan nasik lemak + kek coklat + puding yang sedap. since kitorg tak attend ayang + aie punyer wedding, kitorg bawak skali la wedding gift yang dibeli di seremban.

after umah ayang, kitorg round KL malam² + naik eye on malaysia (setelah melalui pelbagai rancangan + rintangan :p ) and we meet "unexpected" Shumi @titiwangsa. sempat ler snap a picture & autograph kt tiket wayang :D. x sempat nk kejar rusdi + iqram + mr.ygPegangWatakDatoOnn :x

balik umah almost midnight + kepala pusing² mcm eye on malaysia jugak..till morning sampai aku have to skip all the open houses that i should attend on sunday. (i guess i need a break + holiday trip :p)

back to work people (*_*)
(p/s: does "he" know i read his blog??? demmit :#)

No comments:

Post a Comment

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!