24 September 2008

.saye.di.tag.#04.

mood: -kenyit-skit-
selected track: jamal abdillah - salam aidilfitri

kali nie raye punyer tag and thanks to lenny sebab rajin tag aku balik (balas dendam la tue..hahaha)

1. How many sets of Baju Raya you have? What color?
sets? sepasang je baju kurung moden kaler biru muda..tue pun courtesy ecah (baju pengapit..thanks).. tayah tunggu raye baru nak buat baju..bile2 aku suka..hahaha

2. How many Kuih Raya you've made yourself?
aku tukang makan kuih yang makcik aku buat..hahaha


3. How much have you spend for your Raya shopping?
taun nie limited sket sbb dah habis kat kereta..

4. How many days you missed your sahur?
tak pernah missed sahur walaupun time uzur

5. How many days did you score your puasa?
tolak time 'uzur' itu..22 hari..

6. What usually you do after sahur?
tengok tv, subuh, hantar mama pegi putra and sambung tido if terlalu letih

7. What is your favourite food during the raya open-house?
sume yang ada atas meja tuan rumah aku rase....sape wat open house taun nie?

8. What is the first thing you do on the morning of Hari Raya?
mandi sunat aidilfitri, groom myself & buat apa yg patut di dapur

9. How many pelita you have during the night before raya?
utk kawasan perumahan mcm aku..paling2 pon 10 jer..dulu time kecik2 la..

10. What raya actually means to you?
gather around with family .. xmo elaborate byk2..syahdu nanti..

share this tag? sape rajin tue boleh la buat

7 comments:

  1. hehe... sedapnye kuih raya yang mak cik buat... nyum.. nyum...

    ReplyDelete
  2. hahaha..dalam 2-3 hari nanti ecah datang amek kuih dier kt umah aku

    tertinggal kunci dalam kereta aku, dapat upah kuih raye :)

    ReplyDelete
  3. wah time uzur pong sahur gakkks.. salam ramadhan cek ♥ me ♥ .. selamat ariraya aidilfitri.. maaf zahir bathin..

    ReplyDelete
  4. sedey nyer rasa sbb keja lagi hari selasa ni.. sampai aloq setaq maybe dh kul 10-11 mlm mcm tu.

    hehe.. la ni org pasang lampu lip lap jer..

    ReplyDelete
  5. en_me: uzur pun puasa la jugak..dah biasa begitu :)..xkan nk kuar lunch kot kan?

    selamat ari raye utk en_me & family juge yer :)

    mohd_kamal: hehehe..sy pon keje hari selasa..mujur balik pas semayang raye :)

    lampu lip-lap tak terbakar tp bazir letrik :p

    ReplyDelete
  6. SELAMAT HARU RAYA
    MAAF ZAHIR & BATIN

    ReplyDelete
  7. HARU RAYE?

    eid-mubarak sepatutnyer tak mengharukan kan?

    ReplyDelete

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!