07 November 2008

.shawal.sampai.bila.

mood: -eek-
selected track: shawal - sampai bila





SaMPai BiLa.mp3

(sila tekan play untuk dengar lagunya)

petang-petang nie aku emo sikit (apehal~~)..lagi banyak aku ingat + fikir..lagi sakit hati..sebab nape sampai jadi macam nie...

yerp kate orang langit tak selalu cerah, mendung tak bererti hujan kan? (ape kaitan? mcm2 ayat jiwang karat neh..)..so aku hanya anggap nie salah satu fasa ujian untuk aku mengenali orang lain dengan lebih baik, belajar untuk memahami dan menerima kekurangan..


tapi aku pilih untuk tak sakitkan hati aku ngan perkara2 macam nie..sebab yang sakit aku..orang tue bukan tau pun aku sedih + emo pasal dia..hahahahaha..pedulikkan!!

aku selalu remind diri sendiri dengan baca post nie ulang-ulang kali..and aku percaya yang time will heal me..sungguh!

macam mel post lagu patri by jinbara..kate mel lagu tue dah terpatri dalam hati dia (mane tak terpatri..puluh2 kali dia ulang lagu tue..hehehehe..)..lagu tue ada kaitan ngan diri dia (betul kan mel?)

aku?

aku pilih lagu shawal - sampai bila..kenape? apa kaitan aku ngan lagu nie? or adakah lagu nie menggambarkan apa yang aku rasa sekarang? mungkin or takde pape kot (cewahhhh!!!).. hanya suke2 je..aku ske suara & penghayatan dia nyanyi lagu nie sampai aku ulang-ulang dengar lagu nie dari semalam..

enjoy! [lirik] [sedut sini] atau [sini]

3 comments:

  1. Betul-betul.. Sikap manusia ni pelbagai n sumtime pelik-pelik. Makin kita cube mantafsir, makin kite fenin yang boley menyumbang kepada minda yang weng + hati yang kusut. Yang bermasalah ialah dorang. Bukan kite. Cume pada masa yang sama kite perlu mencermin diri sendiri supaya kita tidak memperlakukan orang lain sebagaimana orang lain memperlakukan kita dari sudut yang negatif.

    Enjoy. Live life. :)

    ReplyDelete
  2. Betul-betul..?? or just from inside always think diri sendiri betul? Masalah orang len why susah2 duk fikir.Fikir masalah sendiri aje.Minda jems(perisa strawberi ker?he3x)sebab selalu ada PHD in diri.If want balasan n pujian no need la amik berat about orang len.Buat hal sendiri lebih baik.
    Banyak sangat -ve thinking dalam kepala. Mula perasan diri hebat sangat.Syok sendiri aje..

    Tontonlah rancangan Gadis Melayu kt TV9

    ReplyDelete
  3. thanks for those comments :)

    kate orang satu jari kita menghala kepada orang, yang 4 lagi menghala kepada kita

    so as human, we should see what "i" went wrong instead what "they/he/she" when wrong :)

    if kita rase kita wat judgment yang betul, maka stand for it with reasonable reasons

    anyway this post luahan semata-mata ok! hehehe (that's what my emo means)

    ReplyDelete

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!