31 December 2009

year recap


mood : (^_*)
selected track : T-ara - Like A Beginning

tahun 2009 akan ditinggalkan..and another year shows. cepat betul masa berjalan. rasa macam baru semalam start keje baru..pejam celik dah setahun aku tak pijak cyberjaya~

recap 2009..nothing much.. blogging tahun nie pun less than last year...mungkin sebab kepala kurang serabut dari dulu maka sesi luahan perasaan dalam blog juga kurang. itu tak bermakna aku happy sepanjang tahun 2009. mana mungkin kan? kehidupan itu ada pasang surutnya. tetapi aku pilih untuk tidak telalu berfikir dengan tajam & dalam. just be optimist most of the time but not all the time. kadang-kadang terbabas jugak.

Aku mau menulis blog seperti dulu, kalau tidak blog dalam diary pon aku mau coret apa yang berada dalam fikiran & perasaan tapi aku tak buat. semuanya aku store dalam kepala, dalam hati, mumbling alone and cuba untuk lupakan terus. susah! sangat susah. last-last makan hati sorang.

pengakuan #01 : i'm sarcastic person. Really! sebab tue tahun 2009 aku pilih untuk jadi pendengar. less talk and communicate bila perlu. people including me get hurt by words. words yang kadang-kadang pada sesetengah orang takde ape, tapi ada yang terima sebaliknya. aku macam tue jugak. so lagi aku mendengar, makin kurang sikap sarcastic aku. Hopefully 2010 yanga bakal datang nie dapat kekalkan and tingkatkan sampai aku dah tak sarcastic lagi~ InsyaAllah.

Be a good listener. Your ears will never get you in trouble - Frank Tyger

Weeding
Ramai pilih kawin & tunang tahun nie. Most exciting for me is my sister Kak Ida, my friend Zul & wife Hidy (finally! after all the obstacle they went through together), my buddy Hanapiah and my UTM senior Hafiz. Paling adventurous wedding K.Ida & Zul which selang sehari. Sorang di Terengganu, sorang kat JB. Jenuh jugak rancang perjalanan. Thanks to my BFF Zura, drive dari Kajang > JB > Ayer Hitam > Kajang and send me to LCCT next early morning to catch my flight to T'ganu. Thanks to Pie as well coz jadi tuan rumah. Ambil di airport, jadi tuan rumah and send me back next morning. Penat tapi berbaloi. Some of the invitation tak dapat dipenuhi like Hanapiah wedding di Sarawak. Aku nak sangat pegi Sarawak. Tengok cara orang Sarawak kawin. Tapi keadaan tak mengizinkan.

A Lost
2009; tahun aku kehilangan sorang kawan. Sorang yang layak aku panggil kawan. Sesungguhnya kematian itu satu perkara yang tidak dijangka dan mengejutkan. Pemergian mereka membuat aku menghargai setiap orang yang berada di sekeliling aku selagi aku mampu. Al-Fatihah.

Friends
This year we manage to have a great trip to Langkawi. Most exciting dapat pegi Island Hooping. Bab shopping tolak tepi. I love nature more than shopping mall. hehehe~ and I manage to overcome my fear driving big vehicle and carry a lot of people in a trip. Thanks korang for believe in me to in-charge bab driving di Langkawi. Ada aktiviti susulan selepas itu; nonton Saadom, karaoke sessions & nonton teater.

Cinta Hati?
Secara jujur tulus ikhlas, ada seorang yang singgah di hati tapi nothing serius antara kami. walaupun aku mengharapkan sesuatu yang lebih baik tapi sape aku nak lawan takdir kan? Cuma ada sedikit terkilan bila takde closure antara kami. Sesungguhnya menerima kenyataan itu kadang kala terlalu pahit untuk di telan.

Seems ramai orang mendoakan aku jodoh cepat sampai. Alhamdulillah. Terima kasih banyak-banyak. Terutama mereka yang mimpi tentang aku. Sape tak mahu companion kan? My time will come. I believe that. Soon! ;)

Myself?
Lepas ambil keputusan tinggalkan Cyberjaya, aku terima satu offer. Selepas selesai inverview bagai, alhamdulillah aku diterima. Tetapi dah tertulis jodoh aku ngan company tue takde akibat miscommunication antara department (HR & IT Dept~). Pastu aku pegi exam PTD. As 1st timer, memang lack of preparation pon (walaupun masa tue aku banyak je free time~ hahaha~). Then ada interview gov, tapi aku tak letak harapan langsung. Kalau ada rezeki, Alhamdulillah. Kalau ikutkan apa yang aku terima sekarang tak berbaloi tapi duit banyak tak jamin aku bahagia & gembira. Alhamdulillah aku satisfied ngan keadaan aku sekarang. Fikiran tak serabut. Banyak masa untuk diri sendiri. Masa untuk membaca.

My addiction? hehehe. something that i should clear it up. Serius i think i addicted to K-Pop scene 2nd half of year. Dulu masa kat UTM ada jugak tengok cite jepun, korea tapi takde la layan sangat (time angau ngan Full House). Gitu-gitu je la. Aku tau Lenny, Shambie, Bahie & Sepia memang berpengetahuan luas in K-Pop scene. Lenny kipasusahmati Rain. itu fakta! ;) Kan Lenny? hehehehe~

Bermula dengan Adik Alan tunjuk 1 kewl video. Girl Band. Wonder Girls - Nobody. serius aku suka. pastu my dearie Shambie suh tengok another girl band, SNSD - Gee. Kewl jugak. Terus jatuh chenta tau. with help of Shambie, Sepia, Bahie & Lenny, addiction makin meningkat. Pastu layan youtube tengok variety show korea. Last-last sangkut ngan KBS World channel 303. sampai hari nie. hehehe~ new interest la. at least ada hobby baru. dengar lagu korea walaupun sepatah haram aku tak paham. aku belajar sikit-sikit sekarang. Belajar foreign language. And most interesting part is, dengan minat korea nie la aku kenal ngan Fizzy (kawan Shambie). True korean in heart.

Harapan 2010
Nothing much. Cuma hopefully all the good things will be with me next year. I'm working hard to improve myself physically, mentally & spiritually. I hope yours too. InsyaAllah. Amin.

Life is too short to wake up in the morning with regrets. - Fullfilth via Twitter

Selamat tahun baru 2010 kawan-kawan. For those yang celebrate new year tue hati-hati ok! Enjoy tue ada hadnya~ Jangan sampai masuk balai dah la. :)

p/s : i'm celebrating my new year depan TV mcm tahun-tahun sebelumnya. Takut nak celebrate kat luar!

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Aina, bersabarlah ats percaturan masa oleh Allah SWT. Dia Maha Mengetahui pe yg terbaik tuk hambaNya..okay..smga 2010 akn mendatangkan 1001 kemeriahan lg dlm hidup aina..

    *celebrate thn bru dgn tgk citer avatar je..

    ReplyDelete
  3. thanks sis.

    saye sgt percaya dengan ketentuan Allah untuk saya. saya tak ragu-ragu tentang itu.

    saya harap yang baik & terbaik untuk saya tahun ini. Amin.

    Tahun baru saya biasa je. sakit pulak. demam! hehehe~

    ReplyDelete

Hey you! Thanks for your 2cent! Appreciate it!